Bir gecede 4 kez acile götürüldü, birşeyi yok denenilen 7 aylık bebek öldü

Mardin’in Midyat ilçesinde 7 aylık bebek Rojhat Özaslan aynı gece üç defa hastaneye götürülmesine rağmen ‘Bir şeyi yok’ denilerek eve gönderildi. Rojhat, dördüncü götürülüşünde hastanede hayatını kaybettiği iddia edildi. Savcılık...

Google Haberlere Abone ol
Bir gecede 4 kez acile götürüldü, birşeyi yok denenilen 7 aylık bebek öldü

Mardin’in Midyat ilçesinde 7 aylık bebek Rojhat Özaslan aynı gece üç defa hastaneye götürülmesine rağmen ‘Bir şeyi yok’ denilerek eve gönderildi. Rojhat, dördüncü götürülüşünde hastanede hayatını kaybettiği iddia edildi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, hastane idaresi olayla ilgili idari soruşturmanın yapıldığını açıkladı.

Kasım 2012’ de evlenen Bilal- Canan çiftinin ilk çocuğu olan Rojhat, 3 kez hastaneye götürülmesine rağmen ‘Bir şeyi yok’ denilerek eve gönderildiği iddia edildi. Sürekli ağlayan minik bebek, 4. kez dedesi tarafından hastaneye götürülürken, hastanenin acil servisinde yaşamını yitirdiği belirtildi. Geçtiğimiz Cuma günü bebeğini çocuk polikliniğine götürdüğünü ve doktorun kendisine bebeğin soğuk aldığını söyleyerek 2 ilaç yazdığını söyleyen baba Bilal Özaslan, cumartesi akşamı bebeğinin sürekli ağladığını belirterek farklı saat dilimlerinde 3 kez Midyat Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırdığını söyledi. Her seferinde pratisyen hekimin kendisine, bebeğin bir şeyi olmadığı söylediğini belirten baba dördüncü kez bebeğini hastaneye götürüldüğünü ve bebeğinin burada hayatını kaybettiğini iddia etti.

İlk çocuğunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan baba Bilal Özaslan başından geçen acı olayı şöyle anlattı: “Cuma günü çocuğu öksürük şikâyetiyle çocuk doktoruna götürdük. Çocuk doktoru sadece sırtını dinleyip iki tane şurup yazdı. 'Sadece soğuk algınlığı var başka bir şey yok' deyip bizi geri gönderdi. İlaçlarını aldık uyguladık. İkişer sefer ilaçlarını verdik, Cumartesi akşamı çocuk tekrar rahatsızlandı. Saat 8 gibi acile götürdük, oradaki doktor ilgilenmedi hiç, bakmadı bile. 'Ateşini ölçtürün eve götürün.' dedi. Ateşini ölçtürdük tekrar ben yanına geldim, ateşini söyledim. 37.5 derece. Doktor 'bir şey yok, soğuk almıştır.' dedi. Bu çocuğa bir şey olursa sorumlusu sensin dedim. Böyle deyince bir buhar yazdı, 'bu buharı verin biraz rahatlasın.' dedi. Götürdük buharı verdik, yarım saat falan sürdü sonra bizi eve gönderdi. Saat 10 civarında çocuk çok ağlıyordu, bir daha biz geri götürdük. Bir beyin tomografisi, bir de midesinin filmini çekti. Onu da biz istedik, film çekin belki bir şeyi vardır diye. Çekti 'bir şey yok' dedi. Bizi yine geri gönderdi. Hanımla beraber gitmiştik. 'Belki çocuğun gazı vardır' dedi ben tekrar geri döndüm. Tekrar hastaneye gittik dedik belki gazı vardır. Bir ilaç yazdı ilacı alın gelin uygulayalım belki gazı geçer, rahatlar. Geldik eczaneden ilacını aldık. İlacı hastaneye getirdik, 'Bu ilacı siz vereceksiniz biz vermeyeceğiz. Siz eve götürün orada verin.' dediler. Eve geldik saat zaten 12’ye geliyordu. 3 sefer zaten gittik, dördüncü sefer de babam götürdü, saat 3 civarında evden çıktı. Üçü on geçe hastaneye vardı gene aynı doktor.”

“BENİM BEBEĞİM ÖLDÜ, BAŞKASININ BEBEĞİ ÖLMESİN”

Dede Abdulhalim Özaslan ise Rojhat'ın ilk torunu olduğunu belirtip, “Çocuk doktoruna telefon açın dedim. 'İstirahatta' dediler. Cuma günü o bakmıştı açın telefonu diyerek çok ısrar ettim, ondan sonra telefon açtılar geldiler, ben kan tahlilleri almak istedim. Kan tahlili aldılar, baktım doktor bir reçete yazıyor. Çocuk ölmek üzeredir, reçete yazıyor. 4- 5 ilaç yazıyor. Çıkınca bu ilaçları alın kullanın diyor, 5 dakika sonra çocuk elinde öldü. Ben bu davadan vazgeçmem. Oradaki sorumluların hepsini şikayet edeceğim. Benim bebeğim öldü, başkasının bebeğinin ölmesini istemiyorum.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Acılı aile 7 aylık bebeklerinin cep telefonuyla çektikleri resimlerine bakıp ızdırap içinde olduklarını belirtirken, savcılığa giderek şikâyette bulunduklarını kaydetti.

Bu arada hastane yetkilileri olayla ilgili idari soruşturma başlattıklarını belirtirken, Midyat Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili adli soruşturmayı sürdürüyor. CİHAN

Yorumlar