Bir daireyi birden fazla kişiye satan müteahhit ortadan kayboldu

Şanlıurfa’da yaklaşık 40 kişi dolandırıldıkları iddiasıyla müteahhit M.T. hakkında suç duyurusunda bulundu. Müteahhit T.'nin yaptığı konutlarda bir daireyi birden çok kişiye satarak kaçtığı ve verdiği çeklerin ise karşılıksız...

Google Haberlere Abone ol
Bir daireyi birden fazla kişiye satan müteahhit ortadan kayboldu

Şanlıurfa’da yaklaşık 40 kişi dolandırıldıkları iddiasıyla müteahhit M.T. hakkında suç duyurusunda bulundu. Müteahhit T.'nin yaptığı konutlarda bir daireyi birden çok kişiye satarak kaçtığı ve verdiği çeklerin ise karşılıksız çıktığı belirtiliyor. Satın aldıkları dairenin başka sahiplerinin de olduğunu öğrenen mağdurlar ise haklarını arıyor.

İddiaya göre Şanlıurfa’da M.T. adında bir müteahhit vatandaşlardan ev vaadi karşılığında para topladı. Karaköprü’de 3 farklı bölgede 5 blok halinde inşaatı yükselten müteahhit, inşaatı yarıda bırakarak kayıplara karıştı. Sözleşme yaptıkları müteahhitle ilgili kısa bir araştırma yapan mağdurlar müteahhittin daha önce başka illerde de benzer dolandırıcılıklarda bulunduğunu öğrendi. Mağdurlar tüm çabalara rağmen ne müteahhitte ne de şirket üzerine kayıtlı olan eşine ulaşabildi.

Yaklaşık 40 mağdur Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundui. Mağdurlardan Muhammet Akıl isimli vatandaş kardeşleri ile birlikte 5 dairenin hissesine girdiğini söyledi. Bunun karşılığında 800 bin lira ödeme yapan Akıl, aldığı çekler de karşılıksız çıktı. “Adalet kimin için var?” diye soran Akıl, yargıdaki işleyişin çok yavaş ilerlemesine sitem ediyor. Onca şikayete rağmen henüz şüpheli için yakalama kararının bile çıkmadığını öne süren Akıl, “2002 yılında G. İnşaat'ta M.T. adında bir müteahitin yanına gittik. Kendini inşaat mühendisi olarak tanıttı. 4 kardeşimle birlikte 5 daire aldık. 270 bin lira nakit ödeme yaptık. Bazı çeklerle birlikte 800 bin lira verdik. Tapuya gelerek devir yapacağı gün ortadan kayboldu. 2 ay önce kaçıp gitmiş. Dolandırıldık. Savcılıkta suç duyurusunda bulunduk, ancak devletin hiçbir merciinden bununla ilgili bir bilgi almadık.” dedi. Her evin birkaç kişiye satıldığını dile getiren Akıllı, “Her katı 3-4 kişiye satmış. Demirci, pencereci ve inşaatın diğer sektöründe çalışanlar da mağdur oldu. Yakınlarına ulaşamadık. 3 derecede yakınlarına ulaştık onlarda dolandırıldığını belirtiyorlar. Bize verilen çekler de hepsi karşılıksız çıktı.” şeklinde konuştu.

Hüseyin Güzel adlı başka bir mağdur ise “220 bin liraya bir daire satarak paramı oraya yatırdım. Bir daire aldık. Bu daireyi benim dışımda 4 kişiye satmış. Müteahhitti araştırdık daha önce de Mersin, Gaziantep’te benzer dolandırıcılıklar yapmış.” ifadelerinde kullandı. Bu arada bu müteahhit maliyede ise vergi rekortmenleri arasına girdiği öğrenildi. Mağdurlar biran önce mağduriyetinin giderilmesini istiyor ve bekliyorb

CİHAN

Yorumlar