Bir çocuk 3 kişiyi öldüren sanığa iki kez müebbet hapis cezası

Adana’da kendisine tokat attığını ileri sürdüğü damadı, ağabeyi ve yoldan bir geçen bir çocuğu öldüren Yaşar Işık, iki kez müebbet ve 18 yıl 6 ay hapis cezasına mahkûm oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bir çocuk 3 kişiyi öldüren sanığa iki kez müebbet hapis cezası

Adana’da kendisine tokat attığını ileri sürdüğü damadı, ağabeyi ve yoldan bir geçen bir çocuğu öldüren Yaşar Işık, iki kez müebbet ve 18 yıl 6 ay hapis cezasına mahkûm oldu.

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde 13 Temmuz 2012'de günü damadı Mehmet Akçad, ağabeyi Hüseyin Akçad ile olay yerinden geçen Mehmet Demir'i (8) pompalı tüfekle öldürdükten sonra firar eden katil zanlısı Işık’ın yakalanması için Emniyet Müdürlüğü’nde özel ekip kuruldu. Eşi ve çocuklarıyla Adana’yı terk ettiği belirlenen şüpheli, SGK kayıtları incelendiğinde ailesiyle Tekirdağ'a yerleştiği tespit edildi. Tekirdağ’da 5 Aralık 2012 günü çocuğuna eczaneden ilaç aldığı sırada yakalanan Yaşar Işık, hakkında “kasten biri çocuk üç kişiyi öldürme” gerekçesiyle biri ağırlaştırılmış 3 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan tutuklu sanık Yaşar Işık, damadının ailesiyle aralarında geçmişe dayanan düşmanlıklarının olduğunu belirtti. Damadı Mehmet Akçad’ın kendisini sürekli dövdüğünü ileri süren Işık, olay günü de yanındakilerle kendisine silahla ateş açıldığını söyledi. Evine kaçarak kurtulduğunu ve şahısların arkasında geldiğini dile getiren Işık, çekip gitmeleri için balkondan af tüfeğiyle ateş açtığını ve öldürme kastının olmadığını kaydetti. Işık, ölen çocuğu görmediğini ve ona ateş etmediğini bildirdi. Çocuğu karşı tarafın vurmuş olabileceğini savunan Işık, üzerindeki tabancayı ise Mehmet Akçad’ın elinden aldığını vurguladı. Öldürülen Hüseyin Akçad'ın eşi N.A. ise kocasının olayda silah kullanmadığını dile getirdi. Olayın tek sebebinin hastanede meydana gelen tokat atma meselesi olduğunu açıklayan N.A., yalan söyleyen sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Ölenlerin ablası S.G. de sanığın kızının ölen kardeşi Mehmet ile evli olduğunu hatırlatarak, “Kardeşim cezaevinde iken sanık Yaşar kızını ‘ondan ayrılacaksın’ diye dolduruşa getiriyordu. Kardeşim sanığa tokat attı; daha sonra evine gidip özür diledik.” dedi.
Mahkeme heyeti, sanığa, 1'i çocuk 2'si kardeş 3 kişiyi öldürmekten 2 müebbet ve 18 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine karar verdi.
CİHAN

Yorumlar