Bir aylık bebeği ile dilenen Suriyeli kadın tepki çekti

Siirt’te artan dilencilerin önüne geçilemezken, belediye zabıta ekiplerine gelen bir ihbar dilencilerin insani duygularını nasıl oynadığını gösterdi. Suriye’den geldiği iddia edilen kadın dilencinin kucağında bulunan bir aylık bebek,...

Google Haberlere Abone ol
Bir aylık bebeği ile dilenen Suriyeli kadın tepki çekti

Siirt’te artan dilencilerin önüne geçilemezken, belediye zabıta ekiplerine gelen bir ihbar dilencilerin insani duygularını nasıl oynadığını gösterdi. Suriye’den geldiği iddia edilen kadın dilencinin kucağında bulunan bir aylık bebek, caddeden geçen vatandaşların tepkisini çektiği ve 155 ile zabıta ekiplerine ihbarda bulunmaları dilenci kadın olay yerinde uzaklaşmasına ile son buldu.

Bir aylık bebeğin ağlamasına dayanamadıklarını belirten vatandaşlar, “Dilenciler sonunda bunu da yaptılar. Kucağında ki çocuk ağlamaktan neredeyse ölecekti. Bu da bizi son derece etkiledi ve bizler önce polisi sonra da zabıta ekiplerini arayarak olayı anlattık” dediler.

Yaşları küçük çocukları çalıştırdıklarını gören ve o çocuklarının hayatları boyunca dilenci olarak yaşamlarını sürdüreceklerine inandıklarını belirten vatandaşlar, “Bu kadarı da fazla. Gördüğümüz manzara karşısında bir çok insan dilenci kadının yanına giderek neden böyle yapıyorsun. Türkiye’de sizlere sahip çıktı bu çocuğa günah değil mi diye tepki gösterdik ancak, kadın hiç birimize aldırış etmedi” dediler.

KUNDAK’TA DİLENDİRİYOR

Bir aylık bebeği koyduğu kundakta dilendiren, dilenci kadın polis ve zabıta ekiplerini görünce çareyi kaçmakta buldu. Dilenirken çocuğun ağlamasına aldırış etmeyen dilenci kadının kendisine verilen muzu yediğini belirten vatandaşlar, “Kadındı, saatlerce izledik ve uyardık ancak hiç birimize aldırış etmedi. Buna rağmen kendisi el arabasından aldığı yayla muzunu yedi ve çocuğunu susturma gibi bir gayrette bulunmadı. Yetkililer lütfen bunun önüne geçsinler ve engellesinler. Kundaktaki çocuğun yeri orası değil. Eğer bakamıyorsa yetkililerden yardım istesin ve bu konuda vatandaşlar olarak bizler de elimizden geleni yapacağız” dediler. CİHAN

Yorumlar