“Bir anlık ihmal, bir ömür pişmanlık olmasın”

Ülke genelinde son zamanlarda çocukların kaçırılması ve çocuklara yönelik ihmal, istismar olaylarının artmasından dolayı Muş Gökkuşağı Hayat Ağacı ekibi, ‘Bir anlık ihmal, bir ömür pişmanlık olmasın’ sloganıyla harekete geçti.Çocuk...

Google Haberlere Abone ol
“Bir anlık ihmal, bir ömür pişmanlık olmasın”

Ülke genelinde son zamanlarda çocukların kaçırılması ve çocuklara yönelik ihmal, istismar olaylarının artmasından dolayı Muş Gökkuşağı Hayat Ağacı ekibi, ‘Bir anlık ihmal, bir ömür pişmanlık olmasın’ sloganıyla harekete geçti.

Çocuk istismarları ve ihmal olaylarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak isteyen Gökkuşağı Hayat Ağacı ekibi, kentteki anaokulları ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerine şekerleme ve velileri ise bilgilendirme amaçlı broşürler dağıtmaya başladı. İlk olarak Gökkuşağı Anaokulu’nda öğrencilere şekerleme dağıtımı ve velilere broşür dağıtımı yapıldı. Yapılan çalışma ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Okul Müdürü Mehmet Özçelik, velilerin seslerini duymalarını istedi.

Amerika’da bir yabancı adamın 8 yaşındaki bir çocuğun yanına gelerek annesinin kendisini götürmesini istemesi ve bunun üzerine çocuğun şifreyi söylemesi talebi üzerine kaçarak kurtulduğunu örnek veren okul müdürü Özçelik, şunları söyledi: “İstanbul’da minik Pamir ve Ece Su, Adana’da Gizem, Kars’ta Mert, Antalya’da Hüseyin, Muş’ta İmran ve daha niceleri… Ülkemizde ve ilimizde son zamanlarda çocukların kaçırılması ve çocuklara yönelik ihmal, istismar olaylarının artmasından dolayı Gökkuşağı Hayat Ağacı ekibi olarak “Bir Anlık İhmal, Bir Ömür Pişmanlık Olmasın” sloganıyla ilimiz genelindeki tüm anaokulları ve anasınıfları olmak üzere bazı ilkokul 1. sınıf öğrencilerine yönelik şekerleme, velilere de bilgilendirme broşürü dağıtarak, velileri ve çocukları bilinçlendirmeyi, bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçladık.”

Okullarda broşür dağıtımını öneren Okul Müdürü Özçelik, “Bu çalışmamızla ilgili okullar, veliler, görsel ve yazılı medya ne yapabilir? Okullar özellikle veli ve sınıf toplantılarında bu konuyla ilgili gereken açıklamalarda bulunmalı ve broşürler dağıtmalı. Veliler de çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmalı, zaman ayırmalı, herhangi bir yere çocukları ile gittiklerinde daha dikkatli olmalı, sorunlarına mantıklı cevaplar vermeli ve en önemlisi bu tuzaklara düşmemeleri için herkesten bir şeyler alınamayacağını ve nerede nasıl hareket etmeleri gerektiğini söylemeli ve özel şifreler kurmalıdır. Görsel ve yazılı medya ise bu kötü niyetli insanların tuzaklarını bozacak hem görsel hem yazılı çalışmalar yapmalı, velilerin çocukları ile bir yere gittiklerinde örneğin gezi, alışveriş merkezi v.b buralarda ailelerin nasıl hareket etmeleri gerektiğini somut örneklerle hem yazılarında hem de görsel medyada görsel bir şekilde işlemeliler. Sevgili anne ve babalar çocuklarımız hepimiz için dünyalar kadar değerli varlıklardır. Bu en güzel emanetlerimizi bir anlık ihmal sonucu kötü niyetlilerin ellerine teslim edip bir ömür boyu pişman olmayalım. Çocuklarımıza sağlıklı bir iletişim yolu ile sahip çıkalım, hem göz bebeğimiz çocuklarımız hem biz birlikte bir ömür mutlu kalalım.” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasından sonra okulun çok amaçlı salonunda öğrenci ve velilerine şekerleme ile broşürler dağıtıldı. CİHAN

Yorumlar