BİNTSO Başkanı Çalbay: HSYK'da değişim zorunluysa, yine halk oyu ile yapın

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısını ve işleyişini değiştirmeyi öngören düzenlemeye bir tepki de Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (BİNTSO) geldi.

Google Haberlere Abone ol
BİNTSO Başkanı Çalbay: HSYK'da değişim zorunluysa, yine halk oyu ile yapın

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısını ve işleyişini değiştirmeyi öngören düzenlemeye bir tepki de Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (BİNTSO) geldi. Yüzde 95 gibi ezici bir çoğunlukla 2010 referandumunda 'Evet' dediklerini belirten BİNTSO Başkanı Erkan Çalbay, ''HSYK yapısını ve işleyişini değiştirmeyi öngören düzenleme, milletin 2010 referandumunda ortaya koyduğu iradeye hakaret etmektir.'' dedi.

Halk oylaması ile düzenlenen HSYK yapısını ve işleyişini şuan kanun ile değiştirilmek istenmesine anlam veremediğini belirten Çalbay, '' Eğer değiştirilmesi zorunlu ise halk oylaması ile değişen bir yapıyı yine halk oylaması ile değiştirilmesi gerekir.'' ifadelerini kullandı.

HSYK'nın, Bakanlığa bağlanması durumunda bağımsızlığını tamamiyle kaybedeceğini belirten Çalbay, ''HSYK yapısı ve işleyişi gereği tam bağımsız olmalıdır. Şuan yapılacak olan değişiklikle Yürütme organı olanlar, Yargı organı üzerinde etkili bir duruma geçecektir. Bu durum Yargı organı olan HSYK’nın bağımsızlığına gölge düşürecektir.'' şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar