Binlerce kişi 'taşerona hayır' demek için toplanıyor

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili, sendikalar çalışma koşullarını protesto etmek için Kadıköy’de toplandı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko, hükümeti protesto için toplandıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Binlerce kişi 'taşerona hayır' demek için toplanıyor

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili, sendikalar çalışma koşullarını protesto etmek için Kadıköy’de toplandı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko, hükümeti protesto için toplandıklarını söyledi.

Taşeron sistemini protesto etmek için işçi sendikaları Kadıköy’de eylem yapıyor. DİSK, Türk-İş, KESK, TMMOB, TDB başta olmak üzere çok sayıda sendika üyesi gruplar, pankart açarak sloganlarla Kadıköy'e yürüdü. Soma’da maden ocağında yaşamını yitiren işçilerin isimlerinin yazılı olduğu pankartlar açıldı. Gruplarla birlikte yürüyen DİSK Başkanı Kani Beko, “15 Mayıs’ta Soma’da grizu patlaması sonucu 301 arkadaşımız şehit oldu. Yüzlercesi yaralandı. Bu şehit olan işçi arkadaşlarımızı unutturmamak ve bundan sonra da bu katliamların yaşanmaması için burada hükümete karşı demokratik tepkimizi, uyarımızı yapmak için ve önümüzdeki süreçte taşeron sisteminin yasaklanması için bugün burada yürüyüşteyiz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar