Bingöl'de şehit edilen 33 er düzenlenen törenle anıldı

Bingöl'de 24 Mayıs 1993 yılında terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 33 er, Bingöl-Elazığ karayolunun 10. kilometresinde şehitlerin anısına yapılan Anıttepe'de düzenlenen törenle anıldı.Bingöl-Elazığ karayolunun 10. kilometresinde...

Google Haberlere Abone ol
Bingöl'de şehit edilen 33 er düzenlenen törenle anıldı

Bingöl'de 24 Mayıs 1993 yılında terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 33 er, Bingöl-Elazığ karayolunun 10. kilometresinde şehitlerin anısına yapılan Anıttepe'de düzenlenen törenle anıldı.

Bingöl-Elazığ karayolunun 10. kilometresinde 24 Mayıs 1993 tarihinde silahsız olan 33 askerin şehit edildiği yerde düzenlenen törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Yılmaz, bir daha o günlerin yaşanmaması temennisinde bulundu. Yaratılmışların en şereflisinin insan olduğunu hatırlatan Bakan Yılmaz, ''İnsan eşrefi mahlukattır diyoruz. Bir tek masum insanın öldürülmesi bütün insanlığı öldürmek gibidir diye inanıyoruz. Bir tek insanın hayatının kurtarılması da bütün insanlığın hayatının kurtarılması demek burada aslında insanlık 33 kere öldürüldü diyebiliriz. Maalesef bu acımız çok büyük ama dediğim gibi bir daha böyle acılar yaşamamayı temenni ediyoruz.'' dedi.

O tarihlerde yaşanılan hadiselerin ülke istikrarını ve demokrasisini bozmaya yönelik olduğunu belirten Bakan Yılmaz, ''İnşallah bunu hiçbir zaman başaramayacaklar. Türkiye’de bütün unsurlarıyla, bütün inançlarıyla bir millet olarak geleceğe doğru yürüyeceğiz. Geçmişte yaşadığımız acıları unutmadan hep birlikte geleceğe yöneleceğiz. Tabi bu hadisenin Bingöl’de yaşanması bizim için ayrı bir üzüntü kaynağı olmuştur. Bu hadiseye en fazla üzülenler belki Bingöllüler oldular. Burada bu topraklarda gerçekleşti bu hadise ama bu Bingöllülerin arzu ettiği veya dahil olduğu bir hadise kesinlikle değil. Yıllarca Bingöl olarak bunun çok büyük acısını hissettik her zaman. Burada şehit olan askerlerimizin aileleri gelip gittiler. Güzel bu anlamda ilişkiler diyaloglarda geliştirildi.'' ifadelerini kullandı.

Bingöl'den de çok fazla şehidin olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, ''Türkiye’nin değişik bölgelerinde geçmişten bugüne onları da burada rahmetle anıyoruz. Bu vesileyle tabi başlangıcından bugüne ilk şehidimizden bugüne bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Biz hiçbir zaman onların bu en büyük fedakarlığını unutmayacağız. En büyük fedakarlık insanın canıyla ortaya koyduğu fedakarlıktır. Onlara layık olmaya çalışacağız. Ülkemizi milletimizi geleceğe doğru bütün dünya da daha üst noktalara taşımanın mücadelesi içerisinde olacağız. Şehitlerimizin aziz ruhlarına hiçbir şekilde azap etmeden onlara en büyük saygıyı göstererek geleceğe doğru çocuklarımızla, milletimizle, gençlerimizle, ailelerimizle yürüyeceğiz inşallah. Bu vesileyle ülkemizin barış ve huzur içerisinde yoluna devam etmesini temenni ediyorum. Hem demokrasi yolunda kalkınma yolunda daha ileri bir ülke olma yolunda her geçen gün daha iyiye gitmesini temenni ediyorum. Tekrar tekrar şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Ailelerine sabır diliyorum. Hayatta olanlara sağlık ve uzun ömürler diliyorum. Bütün milletimizin başı tekrar sağ olsun diyorum. '' diye konuştu. CİHAN

Yorumlar