Bingöl Şehitlerini uğurladı

Bingöl'de PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polislerin cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Bingöl Şehitlerini uğurladı
 PKK’lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirildiği saldırıda şehit düşen polis memurları Abdullah Bıyık, Yunus Emre Doğan, Hasan Koçer, Oğuz Sünbül, Bekir Deniz, Duran Melemir ve Osman Eray Karademir için Bingöl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Şehit polislerin Türk bayrağına sarılı naaşları, meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu, ardından öz geçmişleri okundu.

 



Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinden alınan şehit Hasan Koçer, Bekir Deniz, Abdullah Bıyık, Yunus Emre Doğan, Oğuz Sümbül, Duran Melemir ve Osman Eray Karademir'in Türk bayrağına sarılı tabutları katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve öz geçmişleri okunarak dua edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, ipleri dış güçlerin elinde olan terör örgütlerinin ve onların arkasındakilerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını söyledi.

Terör örgütlerinin saldırıları dolayısıyla ülkenin acı günler yaşadığına dikkati çeken Yılmaz, "Daha geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz’da 238 canımızı şehit verdik. İsimleri farklı olsa da bütün bu terör örgütleri aynı yerden kumanda ediliyor. Eş zamanlı bir şekilde milletimize ve devletimize saldırıyorlar." dedi.

 

 "MİLLETİMİZİN ŞEHİTLERİDİR"

Cevdet Yılmaz, bu şer odaklarının milletin birliğini bozamayacağını, ülkenin ilerleyişini durduramayacağını kaydetti.

Yaşanan acılara rağmen Türkiye'nin yürüyüşüne devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, "Bu şehitler artık hepimizin evlatlarıdır. Bu şehitler sadece ailelerimizin değil, Bingöllümüzün ve bütün milletimizin şehitleridir. Onlar artık hepimizin evlatlarıdır ve onların aileleri bize kutsal birer emanettir. O ailelere de bir nebze de olsa vefamızı göstermek için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz." diye konuştu.




 "ACIMIZI TARİF ETMEKTE ACİZİM"

Vali Yavuz Selim Köşger ise Bingöl'de görev yaptığı süre içindeki en büyük acıyı bugün yaşadığını dile getirdi.



Konuşması sırasında duygulanan Köşger, şu ifadeleri kullandı:

"Acımızı tarife kelimeler yetersiz, hüznümüzü ifade etmede aciziz. Allah bu güzel memlekete bir daha böyle acılar yaşatmasın. Acımız büyük, acımızın büyüklüğü Abdullahımızın, Bekirimizin, Duranımızın, Hasanımızın, Oğuzumuzun, Yunus Emre'nin, Osman Eray'ın, henüz kendi çocuklarımın yaşında olmasından değil sadece, henüz uğruna kanlarını seve seve feda ettikleri bu topraklar için doya doya havasını teneffüs edemediler, suyunu içemediler, hatta birkaç tanesi ilimiz havasını dahi teneffüs edemeden bu topraklar için şehit düştüler. Acımızı tarif etmekte acizim."

İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk da mesai arkadaşlarının şehit olmasından duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

İl Müftüsü Mecit Can'ın okuduğu duanın ardından şehitlerden Hasan Koçer'in cenazesi İstanbul'a, Bekir Deniz'in Kırşehir'e, Abdullah Bıyık'ın Malatya'ya, Yunus Emre Doğan'ın Yozgat'a, Oğuz Sümbül ve Osman Eray Karademir'in Ankara'ya, Duran Melemir'in naaşı ise Kahramanmaraş'a gönderildi.

Tekbir eşliğinde cenazeleri omuzlayan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Törene, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş da katıldı



 

Yorumlar