Bingöl Belediye Başkanı Barakazi'ye ayrımcılık suçlaması

LDP İstanbul İl Başkanı Hasan Kulaksız, 'Kadınlara görev vermeyi düşünmüyoruz' şeklinde açıklama yaptığı için AK Partili Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin ayrımcılık suçunu işlediğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Bingöl Belediye Başkanı Barakazi'ye ayrımcılık suçlaması

LDP İstanbul İl Başkanı Hasan Kulaksız, 'Kadınlara görev vermeyi düşünmüyoruz' şeklinde açıklama yaptığı için AK Partili Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin ayrımcılık suçunu işlediğini iddia etti. Kulaksız, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere Çağlayan'da bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Barakazi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen Liberal Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Hasan Kulaksız, son yerel seçimlerle Bingöl Belediye Başkanlığı görevine gelen AK Partili Yücel Barakazi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere nöbetçi savcılığa verilen dilekçede Barakazi'nin ayrımcılık suçunu işlediği öne sürüldü. Kulaksız, bu iddiasına ise Anadolu Ajansında yayınlanan "30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Bingöl Belediyesi Meclis üyesi seçilen Nurten Ertuğrul, Belediye Başkanı Yüksel Barakazi'nin, 'Kadınlara görev vermeyi düşünmüyoruz' sözleri üzerine meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı." şeklindeki haberi gerekçe gösterdi. Dilekçede, aynı haberde Ertuğrul'un, "Bir toplantıda 'Belediye başkan vekilliğine ve başkan yardımcılığına kadınları getirmeyi düşünmüyoruz.' şeklinde bir cümle sarf edildi." ifadesine de yer verildiği belirtildi.

Kulaksız'ın suç duyurusu dilekçesinde, "Anayasanın 10. maddesinin 1. fıkrasında herkesin dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşit olduğu." ifadesi hatırlatıldı. 2004 yılında 5170 sayılı yasa ile bu ifadeye "Kadın ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğu, devletin bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlü olduğu ifade edilmiştir." açıklamasının da eklendiği belirtilen dilekçede Barakazi'nin, Türk Ceza Kanunu 122 maddesinde belirtilen 'Ayrımcılık' suçunu işlediği öne sürüldü.

Konu hakkında ayrıca yapılan yazılı basın açıklamasında da "7 Nisan 2014 tarihinde basına yansıdığı gibi, Bingöl ilinin AKP'li belediye başkanı Yücel Barakazi, örf ve adetler gereği, Bingöl Belediyesi'nde kadın çalıştırmayacağını beyan ederek, kendi partisinin getirdiği demokratik bir ilkeyi, ülke yasalarını ve T.C. Anayasasına ihlal ettiği görülmektedir. Laik bir ülkede, örf ve adetler kanunların önüne geçemez. Topluma örnek olması gereken siyasi ve fikir liderinin, kanunları ihlal ederek, keyfi eylemlerde bulunmaları da kabul edilemez yasadışılığın yanı sıra hatalı ve sorumsuz davranışlardır." ifadesine yer verildi.

LDP İstanbul İl Başkanı Kulaksız tarafından yapılan suç duyurusunda belirtilen 'Ayrımcılık' suçu 6 aydan bir yıla kadar hapis cezasını öngörüyor. CİHAN

Yorumlar