BİNGİAD, ünlü işadamlarının tecrübelerinden istifade ediyor

Bingöl İşadamları Derneği'nin (BİNGİAD) düzenlemiş olduğu ''Tecrübe Paylaşım Etkinliği' programının konuğu Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca oldu.

Google Haberlere Abone ol
BİNGİAD, ünlü işadamlarının tecrübelerinden istifade ediyor

Bingöl İşadamları Derneği'nin (BİNGİAD) düzenlemiş olduğu ''Tecrübe Paylaşım Etkinliği' programının konuğu Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca oldu.

    Daha önce Suvari, Rodi Mood ve Rixos Otelleri gibi markalaşmış şirketlerin yönetim kurulu başkanlarının katıldığı programa, bu ayda LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca iştirak etti. Programın açılış konuşmasını BİNGİAD Başkanı Medeni Arifoğlu yaptı. Arifoğlu, ''Ticari ilişkilerini geliştirerek, aklımızı başka akıllarla birleştirerek, güçlenmemiz gerekir. Bu amaç doğrultusunda yakın bir tarihte de Çin'e bir iş gezisi yapmayı planlıyoruz. İnşallah kendi işadamlarımızla yapmayı planladığımız bu gezi hepimiz için hayırlı olur.'' dedi.

    Programa katılan LASİAD Başkanı Eyüpkoca ise hayal edilen şeylerin yapılabileceğine inanmanın önemine vurgu yaparak ''Ticarette bulunduğumuz süre zarfında şunu gördük ki, hayal etmek ve inanmak başarmanın yarısı değil neredeyse tamamını teşkil ediyor. Eğer çevrenizde sizinle aynı duyguları paylaşan ve aynı doğrulara inanan insanlar varsa, hayallerinizi gerçekleştirip uygulamaya geçirmek, gerçekten sizin için teferruattan ibaret kalıyor. Önemli olan o insanları bulmak, onlarla bu fikir ve inanç birliğini geliştirebilmek.'' ifadelerini kullandı.

    İşletmelerin, misyonu ve vizyonu olması gerektiğini ifade eden Eyüpkoca, ''İşletmelerin bir de ruhu olmalı ki bir anlam ve değer kazansın. Ticari ortaklık ilişkisi ise beyaz bir sayfadaki kara noktayı görmeyerek kör olmak gerekir ve bazen de duymamak gerekir. Kör topal temel felsefesi ise fedakarlıktır. Kadim medeniyetlere baktığımızda işletmelerle ilgili bir sürü özellik sıralayabiliriz. Kadim medeniyetler seviyesine çıkabilmemiz için ortak işletmelerin ilişkileri öncelik olarak insanların talepleri göz önünde bulundurulması gerekir. Aynı zamanda ortağımın bana bakış açısını da ihmal etmem art niyet ve iyi niyet var mı yok mu bakarım, ortaklıkta bu öncüdür. İşletmeler güven esaslı profesyonel odaklı olması gerekir. İşletme faaliyetlerinde objektif ve şeffaf olacağız. Sorunların tez elden konuşulup çözüme kavuşturulması gerekir.'' şeklinde konuştu.

    Ortaklık ilişkilerinin sıkı olmamasının çok büyük bir sorun olduğunu belirten Eyüpkoca, ''Bunun üstesinden gelmek için de aklı selim düşünerek hareket etmemiz gerekir. Dinden uzaklaştıkça işletmede ve ortaklarımızla konumu koruyamayız. İnsan her zaman zekasını kontrol edebilecek durumda olmalı. Diyoruz ki çalış ve kazan. Boş şeylere kafa yorduğumuzdan dolayı yaşamımızı zorlaştırıyoruz.'' diye konuştu. CİHAN

Yorumlar