Binanızı ilaçlamaya geldik diyerek dolandırıyorlar

Dolandırıcıların kullandığı yöntemlere bir yenisi daha eklendi. 'Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşlerinden geliyoruz' denilerek site ve apartman sakinleri, belediye adına kesilmiş makbuz verilerek dolandırılıyor. Eskişehir’de bu yöntemle...

Google Haberlere Abone ol
Binanızı ilaçlamaya geldik diyerek dolandırıyorlar

Dolandırıcıların kullandığı yöntemlere bir yenisi daha eklendi. 'Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşlerinden geliyoruz' denilerek site ve apartman sakinleri, belediye adına kesilmiş makbuz verilerek dolandırılıyor. Eskişehir’de bu yöntemle bazı site ve apartmanların makbuz karşılığı para alınarak dolandırıldığı öğrenildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu kişilerin kendileriyle bir ilgisinin olmadığını açıkladı.

Eskişehir’de apartman ya da sitelerin yönetimleri ile irtibata geçen bazı kişiler, ‘şikayet var’ diyerek ilaçlama yapmaya geleceklerini belirtiyor. Ardından ilgili apartman ve siteye giden bu kişiler, kendilerini Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşlerinden geldiğini belirtip, gerekli ilaçlamayı yapıyor. Bu kişiler, ilaçlama yaptıklarına dair apartman veya site yöneticilerine belediyeye ait sahte kaşeli yazı veriyor. Bu kişiler, sonrasında ise ilaçlama ücreti alıyor ve bir yıl boyunca bu hizmetin kendilerine verileceğini söylüyor.

Bazı site ve apartman yöneticilerinin bu şekilde dolandırılması üzerine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bir açıklama yaparak vatandaşları uyardı. Bu kişilerin belediyeyle ilgisinin olmadığı belirtilen açıklamada, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşların zabıtayı aramaları gerektiği ifade edildi. Yapılan yazılı açıklamada, kentte bir süredir Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi olmayan kimliği belirsiz kişilerin, apartman ya da site yönetimleriyle irtibata geçerek, Büyükşehir Belediyesi’nden geldiklerini ve çevre sakinlerinin şikayeti üzerine apartman ya da sitede ilaçlama yapacaklarını belirterek, karşılığında ücret talep ettikleri kaydedildi.

Söz konusu kişilerin, 'Çevre Temizlik Hizmetleri' www.cevretemizlik.com yazılı kaşe kullandığı anlatılan açıklamada, şöyle denildi: "Kimliği belirsiz bu kişilerin, ilk ilaçlamanın ardından bir ay sonra yeniden ücretsiz ilaçlama yapacağını, bir yıl boyunca da periyodik ilaçlama yapacakları taahhütte bulundukları öğrenilmiştir. Talep ettikleri ücreti alabilmek için yaptıkları ilaçlamada kullandıkları ilacın nevi belirsizdir. Böyle bir durumla karşılaşan hemşehrilerimizin, gelen kişilerden kimlik sormaları, tatmin olmamaları durumunda Zabıta Müdürlüğü ya da kolluk kuvvetlerine bildirmeleri gerekmektedir." CİHAN

Yorumlar