Binali Yıldırım: Toplumsal barışa darbe vurmak isteyenler derslerini aldı

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım: Toplumsal barışa darbe vurmak isteyenler derslerini aldı

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Ülkemizde istikrarı, güveni, istikrarın ve güvenin yok olmasını hedef gösterenler, ülkemizi tekrar sorunlarıyla uğraşmasını isteyenler, ülkedeki çözüm sürecini kesintiye uğratmak isteyenler, ekonomik istikrarı bozmak isteyenler, toplumsal barışa darbe vurmak isteyenler bir kez daha derslerini aldı." dedi.

Refahiye ilçesinden Erzincan’a karayolu ile gelen Binali Yıldırım, Erzincan Valiliği'ni ziyaret etti. Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ile bir süre sohbet etti. Daha sonra Erzincan Belediyesi'ni ziyaret eden eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’a hayırlı olsun dileklerini iletti. Belediye önünde vatandaşlara seslenen Binali Yıldırım, "Yerel seçimler, yerel hizmetlerin konuşulduğu görüşüldüğü, yerel projelerin tartışıldığı şehrin, ilçelerin, beldelerin hatta köylerin gelecek hedeflerinin, vizyonlarının belirlendiği seçimlerdir. Ancak ne yazık ki bu seçimler 30 Mart seçimleri hiç de öyle olmadı. Memleketimiz de oluşturulan gerginlik ve sürekli AK Parti iktidarına karşı hatta ötesinde sayın Başbakanımızın şahsını hedef alan bir kampanyaya dönüştürüldü. Hedef Recep Tayyip Erdoğan’sız bir AK Parti projesidir. Bu proje ile seçime gittik. Bir taraf da AK Parti ve onun lideri, onun arkadaşları, diğer taraf da bütün siyasi güçler bir araya geldi. Bir kez daha demokrasi, bir kez daha milli irade evet dedi. Bu anlamda ülkemizde istikrarı, güveni, istikrarın ve güvenin yok olmasını hedef gösterenler ülkemizi tekrar sorunlarıyla uğraşmasını isteyenler, ülkedeki çözüm sürecini kesintiye uğratmak isteyenler, ekonomik istikrarı bozmak isteyenler, toplumsal barışa darbe vurmak isteyenler bir kez daha derslerini aldı. Nasıl aldı. Erzincan'da aldı. Türkiye’de aldı. Sizin olduğunu her yerde sizin desteğinizi duanızı hep yakında hissettik." diye konuştu.

"SİYASET KENDİ İŞİNİ YAPACAK, CEMAAT KENDİ İŞİNİ YAPACAK"

Seçimlerin ülke gündemini bu kadar meşgul etmesinin çok istedikleri bir şey olmadığını ifade en Binali Yıldırım, şöyle devam etti: "Seçimler seçim dönemi gündeme gelmeli ve kısa sürede de hayat tekrar normal seyrine dönmelidir. Aksi halde ekonomi bundan olumsuz etkileniyor. İnsanların işleri güçleri yavaşlıyor. Bundan dolayı da gergin bir havada oluşuyor. Bir gerçeği göz ardı etmemek lazım. Demokrasinin tecelli ettiği yer sandıktır. Sandık dışında medet ummak, çözüm arayışına girmek hem huzura, hem istikrara hem de demokrasiye verilecek en büyük zarardır. 11 yıllık iktidar dönemimizde zaman zaman milli irade dışında girişimlerle hep karşılaştık. Ama her seferinde halkın gücü, milletin gücü galip çıktı. Önemli nokta şudur. Siyaset kendi işini yapacak, cemaat kendi işini yapacak. Biri diğerinin alanına girmeye heveslendiği zaman orada kargaşa doğar." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar