Binali Yıldırım: Demokrasimiz geliştikçe bütün bunlar normale girecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım, ülkede yaşanan tartışmalara yönelik, "Demokrasimiz geliştikçe, halkımız bilinçlendikçe kurumsallaşma bütün yerlerde yargıda, bürokraside ol.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım: Demokrasimiz geliştikçe bütün bunlar normale girecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım, ülkede yaşanan tartışmalara yönelik, "Demokrasimiz geliştikçe, halkımız bilinçlendikçe kurumsallaşma bütün yerlerde yargıda, bürokraside olgunlaştıkça bütün bunların hepsi normale girecektir." dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım, AK Parti Erzincan belediye başkan adaylarının tanıtım programına katılmak üzere İzmir'den memleketi Erzincan’a geldi. Hemşehrileri tarafından büyük sevgi seli ile karşılanan Binali Yıldırım, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını yaparak, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışında vatandaşlara hitaben konuşma yapan Binali Yıldırım, birlik ve beraberlik mesajları vererek, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin yine belediyeleri kazanması için çalışacaklarını söyledi.

Ülke gündemine ilişkin basın mensuplarının sorularını cevaplayan Binali Yıldırım, “Bu konuşmaları kamuoyu, vatandaşımız takip ediyor. Neyin ne olduğunu herkes görüyor. Ona göre insanlar kararını veriyor. Kanaatini oluşturuyor. Ülke milletvekillerini seçer, vekiller meclisi oluşturur. Meclis hükümetini seçer. Hükümette millet adına iş görür. Onların görevi aldıkları yetki ile millete hizmet etmektir. Cemaatlerin görevi de irşat etmektir. Onlar irşat görevi görecek insanları dini konularda aydınlatacak, hükümetlerin görevi de ülkeyi imar etmektir. Bizde o iş ile uğraşıyoruz. Dolayısıyla herkes kendi görev alanı ile ilgili çalışmaları sürdürürse sorun yaşanmaz. Paralel yapı olduğunu gördük. Var mı diye bir şey yok. Orada bir tereddüt yok. Ama bunu bir camiaya mal etmek yanlış olur. Bu yapı devlet içerisinde geçmiş dönemde de vardı. Farklı formatta vardı. Şimdi de farklı formatlarda önümüze çıkıyor. Demokrasimiz geliştikçe, halkımız bilinçlendikçe kurumsallaşma bütün yerlerde yargıda, bürokraside olgunlaştıkça bütün bunların artık hepsi normale girecektir.” açıklamasında bulundu.


CİHAN

Yorumlar