Bin 675 yıl hapsi istenen eski CHP’li başkan tahliye edildi

İzmir'de, hakkında bin 675 yıl hapis cezası istenen CHP eski Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın da aralarında bulunduğu iddia edilen suç örgütü üyelerinin yargılanmasına başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Bin 675 yıl hapsi istenen eski CHP’li başkan tahliye edildi

İzmir'de, hakkında bin 675 yıl hapis cezası istenen CHP eski Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın da aralarında bulunduğu iddia edilen suç örgütü üyelerinin yargılanmasına başlandı. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Alabay’ın tahliyesine karar verdi.

Geçen yıl İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, suç örgütü kurarak silahla yaralama, tehdit, zorla senet imzalatma, işyeri ele geçirme, adli yargılamayı etkileme, ihaleye fesat karıştırma ve dolandırıcılık gibi birçok suça karıştıkları iddiasıyla söz konusu zanlılara yönelik İzmir, İstanbul ve Bursa'da eşzamanlı operasyon düzenlenmişti. Elebaşılığını Av. Devrim Alabay'ın yaptığı, yöneticileri arasında amcası Alabay'ın da bulunduğu iddia edilen 40’a yakın şüpheli gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan, aralarında Devrim Alabay, Adnan Alabay ve Ali Alabay'ın da bulunduğu 18 kişi tutuklanmıştı. 436 sayfa ve 88 ek klasörden oluşan iddianameyle 18'i tutuklu 53 sanık hakkında dava açılmıştı. 2013 Kasım ayında yapılan duruşmada dört tutuklu sanığın tahliye edildiği davaya, İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma sonunda Adnan Alabay da tahliye edildi. Sanıklardan elebaşı olduğu iddia edilen Av. Alabay’ın da aralarında bulunduğu 13 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma 2014 Mart ayına ertelendi. CİHAN

Yorumlar