Bilişim Olimpiyatları'nda 17 bin proje içinde dünya 3.sü oldu

Dünya genelinde 43 ülkeden 17 bin projenin katıldığı Bilişim Olimpiyatları'nda Aksaray Özel Sema Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Arda Bilal Başkan'ın CoolPc Show Projesi Computer Art kategorisinde finale kalarak ilk 243 proje arasından sergilenmeye...

Google Haberlere Abone ol
Bilişim Olimpiyatları'nda 17 bin proje içinde dünya 3.sü oldu

Dünya genelinde 43 ülkeden 17 bin projenin katıldığı Bilişim Olimpiyatları'nda Aksaray Özel Sema Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Arda Bilal Başkan'ın CoolPc Show Projesi Computer Art kategorisinde finale kalarak ilk 243 proje arasından sergilenmeye hak kazandı.

Dünyanın dört bir yanından genç bilişimcilerin yarıştığı ve bu sene 12.si düzenlenen ‘İnfomatrix - 2014 Bilişim Olimpiyatları’, Romanya'nın Başkenti Bükreş’te düzenlendi. Dünya genelinde 43 ülkeden 17 bin projenin katıldığı bilişim olimpiyatlarında Aksaray Özel Sema Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Arda Bilal Başkan'ın CoolPc Show projesi Computer Art kategorisinde finale kalarak ilk 243 proje arasından sergilenmeye hak kazandı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlen finale Danışmanı ve Özel Sema Anadolu Fen Lisesi Bilgisayar öğretmeni Yunus Ayvacı ile katılan Arda Bilal Başkan'ın Cool Pc isimli projesi çok beğenilerek Bronz Madalya kazanıp kategorisinde Dünya 3.'sü oldu.

Kazandığı Bu büyük başarıda en büyük payın okulu ve ailesi olduğunu belirten Arda Bilal Başkan "O sahnede Türk Bayrağını dalgalandırmak benim için en büyük ödül oldu." diyerek okulu ve ailesine teşekkür etti.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Özel Sema Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mehmet Ali Akbaş, "Arda emeğinin ve çalışmalarının karşılığını aldı. Biz daha büyük başarı bekliyorduk. Öğrencimizi, onu yetiştiren öğretmenlerini ve ailesini tebrik ediyorum. Ayrıca Türkiye ve Aksaray’a böyle tarihi bir başarı getirmiş olmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Başarılı ve çalışkan öğrencileri desteklemeye devam edeceğiz." dedi. CİHAN

Yorumlar