Bilirkişi heyeti patlamanın olduğu binayı inceledi

Zeytinburnu’nda patlama sonucu 3 kişinin öldüğü binada, İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti incelemelerde bulundu. Patlayıcı uzmanı ve iş güvenliği uzmanından oluşan iki kişilik...

Google Haberlere Abone ol
Bilirkişi heyeti patlamanın olduğu binayı inceledi

Zeytinburnu’nda patlama sonucu 3 kişinin öldüğü binada, İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti incelemelerde bulundu. Patlayıcı uzmanı ve iş güvenliği uzmanından oluşan iki kişilik heyetin, patlamanın nedeniyle ilgili ön rapor hazırlayıp görevli cumhuriyet savcısına sunacağı öğrenildi.

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti öğlen saatlerinde patlamanın meydana geldiği binaya gelerek incelemelerde bulundu. Patlamanın nedeniyle ilgili sabotaj, gaz sıkışması veya teknik patlama gibi yönlerini araştıracak. Patlayıcı uzmanı ve iş güvenliği uzmanından oluşan teknik heyet, patlamanın gerçekleştiği binada incelemelerde bulundu. Olay yerinde yaklaşık yarım saat incelemede bulunan heyete, olay yeri inceleme ekipleri ve belediye görevlileri de inceleme sırasında eşlik etti. Heyetin inceleme sonucunda patlamaya neyin neden olduğuyla ilgili ön rapor hazırlayarak görevli cumhuriyet savcısına ileteceği öğrenildi.

Buradaki görevlerinin cezai yönden adli makama teknik bilgi vermek olduğunu ve olayın sabotaj mı, gaz sıkışması mı veya teknik bir patlama mı bu yönleri inceleyeceklerini söyleyen Patlayıcı Uzmanı Şahin İplikçi, “Burada bulunma nedenlerinin teknik olarak doğalgaz kaynaklımı, toz patlaması mı yoksa herhangi bir kimyasalın yol açtığı patlamamı bunları ayırt etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla arkadaşla beraber onu genel bir inceleyeceğiz birde olay yeri incelemenin, bomba imhanın raporlarını inceleyeceğiz. Yani şu var teknik olarak sabotaj mı, teknik bir patlama mı veya bir gaz sıkışması mı bunu ayırt etmek gerekiyor. İşte uzmanlık alanımız da bu yönde olduğu için bu konuları belirleyeceğiz. Biz cezai yönden adli makama teknik bilgi vermek bizim görevimiz.” diye konuştu.

Görevli teknik heyet, incelemenin ardından olay yerinden ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar