Bilimin Fatihleri Tayvan’a gitti

Uluslararası bilim ve proje yarışmaları için Türkiye'yi temsil edecek milli takıma Fatih Koleji öğrencileri damgasını vurdu. '26. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları' milli takımına girmeye hak kazanan öğrenciler, Tayvan'a gitmek üzere...

Google Haberlere Abone ol
Bilimin Fatihleri Tayvan’a gitti

Uluslararası bilim ve proje yarışmaları için Türkiye'yi temsil edecek milli takıma Fatih Koleji öğrencileri damgasını vurdu. '26. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları' milli takımına girmeye hak kazanan öğrenciler, Tayvan'a gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na geldi. Öğrenciler olimpiyatlarda başarı sağlayarak Türkiye'ye dönmek isteklerini ve uluslararası alanda kazanılan madalyaların üniversiteye sınavsız geçiş hakkı sağladığını söyledi.

Tayvan'da 13-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 26. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek Fatih Koleji öğrencileri, Ozan Akgül, Semih Basrık, Ahmet Enes Öncü ve Samanyolu Fen Lisesi öğrencisi Muhammed Emin Ayar olimpiyatlar için hazır olduklarını ve olimpiyatların Türkiye genelinde yaygınlaşmasını istediklerini belirtti. Tayvan'a gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen öğrenciler madalya alarak Türkiye'ye dönmek istediklerini kaydetti.

Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları Proje Kordinatörü Erdal Korkmaz, Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları Milli takımını Türkiye’den 4 öğrencinin temsil ettiğini söyledi. Korkmaz, “Bu öğrencilerin 3 tanesi Özel Fatih Fen Lisesi öğrencisi bu bizi çok mutlu etti. Fatih Fen Lisesi’nde olimpiyat çalışmaları ve elde edilen başarı bir gelenek oldu. Bu yılda bilgisayar dışında matematikten 3 öğrenci, biyolojiden ise 1 öğrenci göndermiştik. Oradaki öğrencilerimiz gümüş ve bronz madalya almaya hak kazandı. İnşallah yine böyle güzel bir sonucu bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Olimpiyatların uzun bir süreç olduğunu ve çalışmalara lisenin başında başladığını aktaran Fatih Fen Lisesi’nde 12’nci sınıf öğrencisi Halil Ozan Akgül, “Genelde tatilimiz çok olmuyordu uzun bir çalışma geçirdik. Gittiğimiz olimpiyatlarda en az bir gümüş madalya almak istiyoruz. Olimpiyatların tüm Türkiye genelinde yaygınlaşması çok güzel olur. Lisede de 2 yıl olimpiyatlara katıldım. Uluslararası alanda gümüş madalya kazandım. Bu madalyada üniversiteye sınavsız geçiş hakkı sağladı.” diye konuştu.

Madalya alarak dönmek istediğini söyleyen Abdullah Enes Öncü ise şunları kaydetti: “Yazın kışın sürekli kamp yapıyoruz. 9’uncu sınıftan 12’nci sınıfa kadar sürekli kamp yapıyorduk. Ülkemi temsil edeceğim için çok heyecanlıyım. Umarım emeklerimiz boşa gitmez. İlk defa uluslararası olimpiyatlara katılıyorum. Ulusal alanda 2 kez katılmıştım. Bronz ve altın madalya almaya hak kazandım. Olimpiyatlara hazırlanmak çok kolay bir süreç değil. Gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık.”

Türkiye’yi temsil etmekten onur duyduğunu belirten Özel Samanyolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Muhammed Emin Ayar da, “Kampın başında ders temposuna alışmak biraz zor oldu. İlk olarak günde 6-7 saat ders çalışıyorduk. Kampın ortalarında ise bu günde 11-12 saatlere kadar çıkıyordu. Uluslararası alanda ilk defa böyle bir olimpiyata katılıyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar