Bilim Yaz Kampları, 4 Ağustos’ta başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) koordinasyonuyla düzenlediği Bilim Yaz Kampları, 4 Ağustos’ta başlıyor. Bilim yaz kamplarının öğrencilerin bilime sevk edilmesini sağlayacağını belirten Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Bilim Yaz Kampları, 4 Ağustos’ta başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) koordinasyonuyla düzenlediği Bilim Yaz Kampları, 4 Ağustos’ta başlıyor. Bilim yaz kamplarının öğrencilerin bilime sevk edilmesini sağlayacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kamplar çerçevesinde organize edilen TÜBİTAK Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Akademisi’nin Türkiye’de ilk kez Bursa’da açılacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2014 bilim kampının içeriği ve amacına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çocuklarla birlikte yetişkinlerin de yoğun ilgi gösterdiği Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) çevre illerle birlikte 20 milyonluk nüfusa hitap ettiğini belirten Başkan Altepe, bilim adamlığının bir meslek değil yaşam biçimi olduğunu söyledi. Bu gerçekten hareketle geleceğin inşasında önemli bir rol üstlenen BTM’nin farklı etkinlikler, ulusal ve uluslararası organizasyonlarla dolu dolu yaşayan bir merkez olması için gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Bilim merkezimizin en önemli etkinliklerinden biri de bu yıl 4 Ağustos’ta başlayacak. Hedefimiz; idealist, üretken, birikimli ve bilime meraklı gençlerin yetişmesine katkıda bulunmaktır." dedi.

Başkan Altepe, 4 Ağustos’ta Doğa Bilimleri kampıyla başlayacak etkinliklerde 10 Ağustos’ta TÜBİTAK Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Akademisi’nin, 19 Ağustos’ta Robotik Elektronik kampının, 26 Ağustos’ta da Geleceğin Mühendisleri Akademisi’nin düzenleneceğini belirtti. TÜBİTAK Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Akademisi’nin Türkiye’de ilk kez Bursa’da, BTM tarafından açıldığını dile getiren Başkan Altepe, TÜBİTAK ve Uludağ Üniversitesi’nin desteğiyle başlatılan akademiye Bursa, İstanbul ve Kocaeli gibi şehirlerden üstün zekalı 40 öğrencinin katılacağını, akademiyle ilgili kontenjanın dolduğunu vurguladı. Tüm kamplarda öğrencilerin servislerle evlerinden alınacağını ve sabah derslerin 09:00’da başlayacağını belirten Başkan Altepe, “Kamplarımızda öğleye kadar atölye çalışmaları yapılacak. Öğleden sonra da uygulama aşaması gerçekleşecek." diye konuştu.

Recep Altepe, kamp çerçevesinde 19 Temmuz tarihinde bilimsel geceleme de yapılacağını hatırlattı. Öğrencilerin aileleriyle birlikte katılabileceği bilimsel gecelemenin Uludağ’da gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Altepe, “Bu yıl ikincisini yapacağımız bilimsel gecelemede gökyüzü, samanyolu ve evren tanıtılacak. Gece yarısından sonra ay, gece boyunca mars ve Satürn, sabaha karşı da Venüs gezegeni izlenebilecek. Bilim Cafe ile ailelere yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Çocukların bu yaz tatilini bilimle iç içe dolu dolu geçirmelerini istediklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Amacımız çocuklarımızın bilimsel bilgi, yetenek ve tecrübelerinin artmasıdır. Öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak her türlü konuda Büyükşehir olarak müdahil olmaya hazırız” açıklamasında bulundu.

BTM Bilim Yaz Kampları, 4-8 ağustos tarihlerinde düzenlenecek Doğa Bilimleri kampıyla başlayacak. 8-12 yaş gurubuna yönelik olarak düzenlenen kampta; biyoloji, kimya, fizik, astronomi, arkeoloji ve coğrafya atölyeleri yer alacak. Kampın sosyal ajandası; zooloji müzesi, arkeopark gezisi, BUTAL Kimya Laboratuvarı ve Planetaryum fabrika ziyaretlerinden oluşuyor. Kampta 4 Ağustos Kimya Günü, 5 Ağustos Biyoloji Günü, 6 Ağustos Fizik Günü, 7 Ağustos Arkeoloji-Coğrafya Günü, 8 Ağustos da Astronomi günü olarak belirlendi.

Yaz kampları çerçevesinde 10-16 Ağustos tarihleri arasında TÜBİTAK Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Akademisi açılacak. 9-14 yaş grubuna yönelik düzenlenen akademide; Su Günü, Hava Günü, Yeşil Bilim Günü ve Atom Günü atölyeleri yer alıyor. Akademinin sosyal ajandası; Bursa Meteoroloji Gezisi, Planetaryum, termik santral ve fabrika ziyaretlerinden oluşuyor. Akademide ayrıca; 11 Ağustos Arşimet-Su Günü, 12 Ağustos Hazerfan Çelebi-Hava Günü, 13 Ağustos Uluğ Bey-Astronomi Günü, 14 Ağustos Yeşil Bilim Günü, 15 Ağustos Rutherford-Atom Günü olarak belirlendi.

Robotik Elektronik kampı ise 19-23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. 8-12 yaş grubuna yönelik düzenlenen kampta; robotik, elektronik, mekanik mühendislik, teknoloji ve tasarım akademileri yer alacak. Akademinin sosyal ajandasında; termik santral, planetaryum ve stadyum gezisi ile durmazlar fabrika ziyareti bulunuyor. Geleceğin Mühendisleri Akademisi de 26-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. 14-17 yaş grubu için organize edilen kampta; ulaşım, elektronik, havacılık ve sosyal medya atölyeleri yer alacak. Akademinin sosyal ajandasında; planetaryum, Türk Hava Kurumu, Türk Ticaret Net, Türk Telekom ve Durmazlar fabrika ziyaretleri bulunuyor. Akademide; 26 Ağustos Proje Yazım Günü, 27 Ağustos Elektronik Mühendisliği, 28 Ağustos Programlama, 29 Ağustos Havacılık ve 30 Ağustos Sosyal Medya Günü olarak tespit edildi.

BTM Bilim Yaz Kampları ve başvuru koşulları hakkında, www.bursabtm.org internet adresinden ve 0224 250 50 63 numaralı telefondan bilgi alınabilecek. CİHAN

Yorumlar