Bilim tutkunları 21 Mart'ı bilim merkezinde geçirecek

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde(BTM) ‘Bilimsel Geceleme’ etkinliği düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Bilim tutkunları 21 Mart'ı bilim merkezinde geçirecek

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde(BTM) ‘Bilimsel Geceleme’ etkinliği düzenleniyor. Bursa’da 21 Mart Cuma günü, gece ve gündüz sürelerinin eşit olduğu ekinoks tarihinde düzenlenecek olan Bilimsel Geceleme etkinliği saat 18.00´de başlıyor. Katılımcılar geceyi BTM’de kurulan çadırlarda geçirecek. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından projelendirilen etkinlik, Türkiye´de sadece BTM ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Kontenjanın sınırlı olduğu organizasyonda bir araya gelecek 9 ile 14 yaşları arasındaki çocuklar, gece boyunca birbirinden farklı birçok bilimsel faaliyet gerçekleştirecek.

Bilimsel Geceleme, takım çalışması tekniklerinin öğretildiği ‘Yaratıcı Drama ve Liderlik Oyunu’ etkinliği ile başlayacak. Katılımcılar merak ettikleri soruların cevabını bulabilecekleri ‘Bize Sorun’ köşesinde İstanbul Kültür Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer ile bir araya gelecek. Katılımcılar için gece boyunca birçok eğitim planlanıyor. ‘Gökyüzünü Tanıyorum’ eğitimi ile gökyüzü, Samanyolu ve evrenin detayları katılımcılara anlatılırken, ‘Usturlab Atölyesi’ ile çocuklar kendi navigasyon cihazlarını yapacak.

Her yerde ve her zaman gökyüzü gözlemi yapmak isteyen çocuklar ‘Teleskop Yapımı’ atölyesinde kendi teleskoplarını yapacak ve kendi teleskopları ile gerçek bir gökbilimci olmaya ilk adımı atacak. Son olarak bilim serüveninin parçası olan öğrenciler, kahramanlarını belirleyecek ve ‘Bilim Kurgu Fantazi Oyunu’nda görevlerini gerçekleştirecek. Bilimsel Geceleme etkinliğine başvurular www.bursabilimmerkezi.org üzerinden alınıyor. CİHAN

Yorumlar