Bilim Sanat Şenliği'nde şehit madenciler anıldı

Sivas'ta Bilim Sanat Merkezi tarafından düzenlenen 3. Bilim Sanat Şenliği başladı. 2 gün devam edecek etkinlikte Soma’daki madenciler için yapılan resim katılımcılar tarafından boyandı.     Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Bilim Sanat Şenliği'nde şehit madenciler anıldı

Sivas'ta Bilim Sanat Merkezi tarafından düzenlenen 3. Bilim Sanat Şenliği başladı. 2 gün devam edecek etkinlikte Soma’daki madenciler için yapılan resim katılımcılar tarafından boyandı.

    Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrencilerin çeşitli faaliyetlerine yer veriliyor. Açılışa katılan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir ve Şube Müdürü Savaş Korkmaz, öğrencilerin hazırladığı faaliyetleri incelerken Soma’daki madenciler için yapılan resmi birlikte boyayarak madencileri andı.

    Bilim ve Sanat Şenliği ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Bahattin Özdemir, geleneksel hale getirdikleri Bilim Sanat Şenliği'nin 3.sünü açtıklarını belirterek şunları söyledi: “Bilim Sanat Merkezi’nde uygulamalı eğitim yapıyoruz. Öğrencilerimiz her derste uygulama yoluyla çalışma yaparak kalıcı bir eğitim görmüş oluyor. Bu faaliyetleri burada göstermek imkânı buluyoruz. Etkinliğimizde öğrencilerimizin çalışmaları, deneyleri ve faaliyetlerinden güzel örnekleri burada sergiliyoruz. Fen deneyleri, matematik akıl oyunları, çeşitli projeler yer alıyor. Müzikte enstrüman çalıyor öğrencilerimiz. Uygulamalı resim etkinliklerimiz var. Çok anlamlı bir resim yapılıyor burada. Soma’da ki madencilerin anısına madencilerin resimlerini boyuyoruz hep birlikte. Diğer faaliyetlerimiz de stantlarda sergileniyor.”

CİHAN

Yorumlar