Bilim merkezlerinin eğitime katkısı bilimsel olarak tespit edilecek

'Bilim ve Teknoloji Merkezlerinin İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri Üzerindeki Etkisinin Bilişsel ve Duyuşsal Beceriler Yönünden İncelenmesi: Bursa İli Örneği' projesi ile bilim ve teknoloji merkezlerinin eğitime katkısı bilimsel olarak belirlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Bilim merkezlerinin eğitime katkısı bilimsel olarak tespit edilecek

'Bilim ve Teknoloji Merkezlerinin İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri Üzerindeki Etkisinin Bilişsel ve Duyuşsal Beceriler Yönünden İncelenmesi: Bursa İli Örneği' projesi ile bilim ve teknoloji merkezlerinin eğitime katkısı bilimsel olarak belirlenecek.

‘Başımıza İcat Çıkarın’ sloganıyla ildeki öğrencileri bilim ve teknoloji alanında bilinçlendiren çalışmalar gerçekleştiren Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, bu kez Uludağ Üniversitesi ile yeni bir projeye başlıyor. Uludağ Üniversitesi rektörlük binasında gerçekleştirilen protokolde, ‘Bilim ve Teknoloji Merkezlerinin İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri Üzerindeki Etkisinin Bilişsel ve Duyuşsal Beceriler Yönünden İncelenmesi: Bursa İli Örneği’ projesi için imzalar atıldı. Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz, "Bugün imza attığımız projeyle Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin, öğrencilerin bilişsel ve duyuşsal kazanımları üzerine etkisi incelenecek." dedi.

Bursa Kültür A.Ş Genel Müdürü Rıfat Bakan da projenin Bilim ve Teknoloji Merkezi için çok önemli olduğunu belirterek, "Bilim merkezlerinin eğitime nasıl katkısı olacağının ölçülmesi anlamında bu projeyi çok önemsiyoruz. Biliyoruz ki 6 yaşa kadar her şeyi merak eden çocukların ilgisi 6 yaşından sonra azalabiliyor. Bu projenin bilim merkezlerinin Türkiye’de yaygınlaşmasına da katkı sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Proje Yöneticisi Dr. Dilek Zeren Özer, Yardımcı Araştırmacı Sema Nur Güngör ile birlikte gerçekleştirecekleri projenin detaylarını anlattı. Çalışma ile okul dışı öğrenme ortamlarından olan bilim ve teknoloji merkezlerinin ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin, fen bilimlerine olan tutumları, bilimin doğası ile ilgili algıları ve bilgi edinmeleri üzerinde herhangi bir etkisinin olup olmadığının tespit edileceğini söyledi. Okul dışı öğrenme ortamlarının, hangi sınıf düzeyinde ve yaş grubundaki öğrencilerde daha etkili olduğunun da belirleneceği proje, yaklaşık 1,5 yıl sürecek. Şehirde belirlenecek okullardan, öğrencilerin gruplar halinde, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde yapılacak çalışmalara katılacağı proje ile bilim ve teknoloji merkezlerinin öğrencilerde bilgi edinme ve kullanma, olumlu tutum ve tavırlar geliştirme, grup içi etkileşim, iletişim, deneyimleri paylaşma, işbirliği içinde çalışarak sonuçlara ulaşma, tartışma ve gözlem yapma gibi becerilerini de geliştirecek bilgilere ulaşılması hedefleniyor. Projenin, bilim ve teknoloji merkezlerinin gelecekteki faaliyetlerine de ışık tutması bekleniyor.

Protokole katılan Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ile Uludağ Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Aslı Hockenberger de projenin eğitime destek olacağını vurguladı.

CİHAN

Yorumlar