Bilici: Okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir, doğru iliklenmesi gerekir

Okul öncesi eğitimin gömleğin ilk düğmesi olduğunu belirten Bursa İl Mili Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, bunun doğru iliklenmesi gerektiğini kaydetti. Yıldırım Bala Hatun Anaokulu'nu ziyaret eden Mustafa Bilici, okulda incelemelerde...

Google Haberlere Abone ol
Bilici: Okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir, doğru iliklenmesi gerekir

Okul öncesi eğitimin gömleğin ilk düğmesi olduğunu belirten Bursa İl Mili Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, bunun doğru iliklenmesi gerektiğini kaydetti.

Yıldırım Bala Hatun Anaokulu'nu ziyaret eden Mustafa Bilici, okulda incelemelerde bulunarak minik öğrencilerle bir süre sohbet etti. Okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapan Bilici, "Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır." dedi.

Okul öncesi döneminin araştırmacılar tarafından çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görüldüğünü ifade eden Mustafa Bilici, "Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterir. Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar