Bilici: Göç nedeniyle Bursa’ya her yıl en az 20 okul gerekiyor

Mudanya’da ki bazı okullarda incelemelerde bulunan Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, hedeflerinin 24 kişilik sınıflarda tekli eğitim olduğunu belirtti.İl Maarif Müfettişleri Başkanı Ali Dursun ile Mudanya Kaymakamı Orhan...

Google Haberlere Abone ol
Bilici: Göç nedeniyle Bursa’ya her yıl en az 20 okul gerekiyor

Mudanya’da ki bazı okullarda incelemelerde bulunan Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, hedeflerinin 24 kişilik sınıflarda tekli eğitim olduğunu belirtti.

İl Maarif Müfettişleri Başkanı Ali Dursun ile Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi’yi ziyaretin ardından 12 Eylül ve Cafer Yener ilkokulları ile Mudanya Anadolu İmam Hatip Lisesine geçen Bilici, öğrencilerle sohbet etti. Mudanya’da gerçekleştirilen eğitim çalışmalarından memnuniyetini dile getiren Mustafa Bilici, "Ülkemizin daha ileriye gitmesi ve refah seviyesinin yükselmesi için eğitimcilerin sorumluluğunun yüksek olduğunu biliyoruz. Öğretmenler olarak bilgiyi öğretirken, eğitim konusunda da elimizden geleni yapmak durumundayız." dedi.

HEDEF 24 KİŞİLİK SINIFLARDA TEKLİ EĞİTİM

Bursa’da eğitim yatırımlarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Mustafa Bilici, "En yoğun göç alan iller arasında bulunan Bursa, her yıl 25 bin kişi göç alıyor. Bu rakamı eğitim konusunda değerlendirirsek Bursa’ya her yıl en az 20 okul kazandırmak zorundayız. 20 okul 500 derslik anlamına geliyor. Bu da yılda yaklaşık 100 milyon liralık yatırım demektir." şeklinde bilgi verdi. Kentte sınıf mevcudu ortalamalarının 33-34 civarında olduğunu vurgulayan Bilici, hedeflerinin 24 kişilik sınıflarda tekli eğitim olduğunu söyledi.

CİHAN

Yorumlar