Bilgisayar Olimpiyatı'ndan madalya ile döndüler

Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı'nda dereceye giren Türk takımı yurda döndü. Yamanlar Koleji'nden 1, Fatih Koleji'nden 3 öğrencinin yer aldığı ekip, 2 gümüş, 2 bronz madalya aldı. Tavyan'da 26.'sı gerçekleştirilen Uluslararası Bilgisayar...

Google Haberlere Abone ol
Bilgisayar Olimpiyatı'ndan madalya ile döndüler

Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı'nda dereceye giren Türk takımı yurda döndü. Yamanlar Koleji'nden 1, Fatih Koleji'nden 3 öğrencinin yer aldığı ekip, 2 gümüş, 2 bronz madalya aldı.

Tavyan'da 26.'sı gerçekleştirilen Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı'nda 2 gümüş ve 2 bronz madalya alan Türk takımı yurda döndü. Olimpiyat ekibini Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde öğretmenleri ve aileleri karşıladı.

Türkiye'yi yurt dışındaki pek çok bilimsel yarışmada temsil ederek çok sayıda madalya kazandıran, onlarca şampiyon öğrencisi bulunan Fatih Koleji, Bilgisayar Olimpiyatı'nda 3 öğrenci ile temsil edildi. Ekibin diğer üyesi ise Yamanlar Koleji öğrencisi.

Semih Basrık, Halil Ozan Akgül, Abdullah Enes Öncü ve Muhammed Emin Ayar'dan oluşan ekip, Fatih Koleji Olimpiyat Koordinatörü Erdal Korkmaz ve aileleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Ekibe Başkanlık eden TÜBİTAK Bilgisayar Olimpiyatları Komitesi Başkanı, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Abul, ekiplerin seneye daha da başarılı olabileceği temennisinde bulundu. Tüm öğrencilerinin madalya almasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Abul, "Çok mutluyuz. 2 gümüş 2 bronz madalya aldık. Tüm öğrencilerimiz madalya ile döndü. Bizi ziyadesiyle memnun etti. Umarım gelecek yılda da çok daha büyük başarılara imza atacağız. Ekibimiz güçlü. Kendilerini buradan tekrar kutluyorum. Hep beraber başardık. Daha da iyisini başaracağız diye ümit ediyorum." dedi.

Halil Ozan Akgül, "Bu benim son senemdi. Uluslararasına gittim madalya aldım çok mutluyum. Ülkemi temsil ettiğim için mutluyum. Bronz aldım." değerlendirmesinde bulundu.

Muhammed Emin Ayar ise, "Lise sona geçtim. Gümüş madalya aldım. Çok mutluyum. Umarım seneye altın madalya alabilirim." dedi.

Semih Basrık; "Mutluyum ikinci gümüşüm oldu bu sene. Geçen sene de Avusturalya'da gümüş almıştım. Güzel oldu. Takım olarak dördümüzün de madalya alması en güzeli oydu. Güzel bir organizasyondu. Tayvan gerçekten önem vermiş bu organizasyona. Güzel bir 7-8 gün geçirdik orada." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar