'Bilgiler zarfla Tarık Toros'a gidiyordu'

Fetullahçı Terör Örgütü’nün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock kullanıcı olduğu ortaya çıkan eski Samanyolu muhabiri Mustafa A. itirafçı oldu. Örgütle ilgili savcılığa bilgiler veren Mustafa A. örgütteki imamının Hakan kod adlı Mehmet Emin Özdoğan olduğunu, ByLock’u da telefonuna bu şahsın yüklettiğini belirtti. Çalışma Bakanlığı’nda iş müfettişi olduğu tespit edilen Özdoğan tutuklanarak cezaevine gönderilirken her iki şüpheli hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçu kapsamında iddianame düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
'Bilgiler zarfla Tarık Toros'a gidiyordu'

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmalarda önemli bir gelişme yaşandı. ByLockkullanıcısı olduğu ortaya çıkan örgüt kanalı Samanyolu TV'de muhabir olarak çalışan Mustafa A. savcılığa başvurarak itirafçı oldu.

Şüpheli Mustafa A., İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir süre çatısı altında faaliyet gösterdiği FETÖ/PDY ile ilgili bilgi verdi. Mustafa A. İfadesinde şunları anlattı: "Fetullahçı Terör Örgütü'yle Trabzon'da lise son sınıfa giderken tanıştım. Üniversiteyi İstanbul'da kazanınca dershane öğretmenimin yönlendirmesiyle örgütün evinde kalmaya başladım. Eve zaman zaman sohbete abiler gelirdi. Üniversite bittikten sonra ev arkadaşımın aracılığıyla 2004 yılında Samanyolu TV'de staja başladım. Samanyolu'nun Ankara muhabirliğini yaptım. Askerlikten sonra Kanaltürk'te 2008'de işe başladım. Ben orada muhabirlik yaptığım dönemde Ergenekon soruşturmaları başlamıştı. Kanala tanımadığım kişilerce bu soruşturmaya ilişkin zarf içerisinde haberleştirilecek bilgiler geliyordu. Bu bilgiler Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros'a veriliyordu.

"SOHBETE FİRARİ SERDAR BAL ÇAĞIRDI"

Sonra Habertürk televizyonuna geçtim. Burada 2,5 sene çalıştım. Bu kanalda FETÖ'cü Oğuz Usluer yayın koordinatörlüğü yapıyordu. Bu şahsın FETÖ'cü olduğunu biliyordum. Sonradan yine FETÖ'cü Abdullah Kılıç bu kanalda çalışmaya başladı. Sonradan Kanal24'e geçtim. 2012 yılında burada çalışırken Samanyolu muhabirleri Serdar Bal (Amerika'ya firar ettiği biliniyor) ve Mustafa Kurtaran yapının sohbetlerine katılmamı istediler. 2012-2013 yıllarında Üsküdar'da bir apartman dairesinde sohbetlere katılmaya başladım. Bu sohbetleri öğretmen olduğunu bildiğim Özcan isimli şahıs veriyordu. 2014'e kadar Özcan sohbetlere devam etti. Sonrasında sohbetleri, Hakan kod adlı Mehmet Emin Özdoğan vermeye başladı. 17-25 Aralık'tan sonra da sohbetler vermeye devam etti.

"İŞ MÜFETTİŞİ BYLOCK YÜKLETTİ"

Sohbetlerinde siyasi şeyler anlatıyordu. Bize hükümeti ve AK Parti'yi kötüleyici tweetler atmamızı söylüyordu. İş dolayısıyla sohbetlere katılamadığım için Mehmet Emin Özdoğan bana ByLock isimli programı yüklememi söyledi. Bende yükledim ve sadece Mehmet Emin Özdoğan ile konuştum. Bana Fethullah Gülen'in rüyalarını ve konuşmalarını atıyordu. Özdoğan, bana 'bu programı yükle' dediği zaman ByLock programının özel bir program olduğunu ve sadece FETÖ mensuplarınca kullanıldığını söyledi. ByLock'u 4-5 ay kullandım. Sonradan ByLock yerine iki ayrı program daha kullandım. Bu programlar üzerinden sohbete katıldığım kişilerle diyalog kurdum. 2016 yılına kadar sohbetlere ve FETÖ'cülerle görüşmelerime devam ettim. Son olarak 2016 yılı Haziran ayında bu kişiler beni iftara çağırdılar. Mehmet Emin Özdoğan'ın evinde toplanarak iftar yaptık."

İMAM HER ŞEYİ İNKAR ETTİ

Çalışma Bakanlığı'nda iş müfettişi olduğu ortaya çıkan Mehmet Emin Özdoğan gözaltına alınarak ifadesine başvuruldu. Onun da ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi. Şüpheli, FETÖ ile ilişkisinin olmadığını ileri sürdü ve Mustafa A.'yı medyadan tanıdığını iddia etti. Özdoğan'ın tüm iddiaları reddetmesi adli makamlarca suçtan kurtulmaya yönelik klasik FETÖ'cü tavrı olarak değerlendirildi Örgüt hakkında bilgi vermeyen ve tüm suçlamaları reddeden Özdoğan, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mustafa A. İse örgüte yönelik verdiği bilgiler sebebiyle serbest bırakıldı. Her iki şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucunda 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçu kapsamında iddianame düzenlendi.

ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN DAVA

Hazırlanan iddianamede; "Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde şüphelilerin örgütün kriptolu haberleşme sistemi olan ByLock isimli programı kullandıkları, örgütle iltisaklı kurum ve kuruluşlarda görev yaptıkları, bu şekilde FETÖ/PDY terör örgütü ile aralarında fiili bağ ve organik bağ bulunduğu, örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde yer almak suretiyle 'terör örgütü üyeliği' suçunu işledikleri anlaşılmıştır" denildi. İddianamede, Mustafa A.'nın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması talep edildi.

Yorumlar