Bilgievleri Mevlana’yı tiyatro ile tanıttı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, okul sonrası eğitime kesintisiz destek verdiği sosyal projeler kapsamındaki Bilgievleri, her fırsatı değerlendirerek çocuklar için düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

Google Haberlere Abone ol
Bilgievleri Mevlana’yı tiyatro ile tanıttı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, okul sonrası eğitime kesintisiz destek verdiği sosyal projeler kapsamındaki Bilgievleri, her fırsatı değerlendirerek çocuklar için düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Gebze’de hizmet veren Kazım Karabekir Bilgievi, Mevlana Haftası dolayısıyla öğrencilerini 'Mesnevi'den Ders Aldım' adlı çocuk tiyatrosuna götürdü.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenen, Hz. Mevlana’nın ölümsüz eseri olan Mesnevi’nin öykülerinin ormandaki sevimli hayvanlar ile canlandırıldığı oyunda, miniklerin geleceğine rehberlik edecek ibretlik dersler verildi. Çocukların dünyasına giren müzikli ve semazenli oyun, çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekti. Bir yandan eğlenceli saatler geçirirken, diğer yandan gelenek ve görenekleri, milli ve etik değerleri öğrenen çocukların mutluluğu gözlerinden okundu. Oyun sonrasında Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'ni de gezen çocuklar, merkez hakkında bilgi edindi.

Bilgievleri Koordinatörlüğü, “Eğitim çağındaki çocuklarımızın sosyal ve psikolojik gelişimleri için titizlikle çalışıp, yeni ve farklı projeler üretiyoruz. Bunu yaparken de ailelerin bütçelerine ilave bir masraf yüklenmiyor. Bu, belediyemizin eğitimde fırsat eşitliği için verdiği desteğin bir göstergesi. Çocukların ve ailelerinin mutluluğu ise bizi daha çok çalışmamız için motive ediyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar