Bilgi Evleri’nden el sanatları sergisi

Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bilgi ve Kültür Evleri’nde eğitim gören öğrenciler el sanatları sergisi açtı. Mimar Sinan Bilgi ve Kültür Evi ile Üsküdar Bilgi ve Kültür Evi öğrencilerinin el sanatları sergisi...

Google Haberlere Abone ol
Bilgi Evleri’nden el sanatları sergisi

Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bilgi ve Kültür Evleri’nde eğitim gören öğrenciler el sanatları sergisi açtı.

Mimar Sinan Bilgi ve Kültür Evi ile Üsküdar Bilgi ve Kültür Evi öğrencilerinin el sanatları sergisi Demokrasi Parkı’nda açıldı. Vitray, ebru, ahşap boyama ve normal çizim resimlerinin yer aldığı çeşitli el sanatları sergisine yoğun ilgi gösterildi. Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) Adıyaman Temsilcisi ve Bilgi Evleri Müdürü Ebubekir Aytekin öncülüğünde açılan sergiye Belediye Başkan Vekili Hasan Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcılara kısa bir bilgilendirme konuşması yapan EBSAD Temsilcisi ve Bilgi ve Kültür Evleri Müdürü Ebubekir Aytekin, “Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mimar Sinan Bilgi ve Kültür Evi ile Üsküdar Bilgi ve Kültür Evi’nin geleneksel el sanatları sergisindeyiz. Öğrencilerimizin bu tür çalışmalarını her sene Demokrasi Parkı’nda sergiliyoruz. Bu Bilgi Evlerimiz EBSAD tarafından finanse edilmektedir. Her iki bilgi evimizde toplam 23 personelimiz çalışıyor. Her bilgi evimizde yaklaşık 200-250 öğrencimiz bulunmaktadır. Öğrencileri ilkokul 3. sınıftan ortaokul son sınıfa kadar alabiliyoruz. Ortaokulu bitirdikten sonra mezunlar kulübümüz var. Bizden mezun olup liseye geçen çocuklar bu kulübe katılıyor. Resim olarak başta ebru olmak üzere çeşitli el sanatları, müzik olarak ney, keman, sporda ise masa tenisi, satranç, atletizm, futbol, voleybol, basketbol, okçuluk gibi kulüplerimiz var. Öğrencilerimiz hangisine gitmek isterlerse o kulüpte devam ediyorlar. Aynı zamanda yaz kurslarımız da var. Belediyeye bağlı 6 tane bilgi evi var. Bunların 2’sine EBSAD olarak biz bakıyoruz.” dedi.

Belediye Başkan Vekili Hasan Demir ise sergiyle ilgili duygularını şu sözlerle ifade etti: “Bu sergiyi tertipleyen başta Ebubekir Aytekin hocamız olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bilgi ve kültür evlerimizin öğrencileri tarafından yapılan çeşitli el sanatları sergisindeyiz. Görüyorum ki burada Cenab-ı Allah’ın Sani ismi ön plana çıkmış. Böyle bir sergiyi gezdiğim için çok mutlu oldum. İnşallah bu çalışmaların niteliği ve sayısı daha da artar. Bu manada Ebubekir hocamı ve ekibini tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar