Bilgi evleri siyer yarışması finali yapıldı

Başakşehir Belediyesi’nin bilgi evleri arasında düzenlediği 3. siyer yarışması finali, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bilgi evleri siyer yarışması finali yapıldı

Başakşehir Belediyesi’nin bilgi evleri arasında düzenlediği 3. siyer yarışması finali, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel sınavda dereceye giren öğrenci gruplarından Altınşehir Bilgievi yarışmayı kazandı.

Yarışmanın finaline Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcıları Murat Şahin, Haluk Dikbaş, çok sayıda bilgi evi öğrencisi katıldı. Yarışlarda her bilgi evinden 3’er öğrenci Hz. Muhammed’in (sav) hayatını konu edinen sorular karşısında ter döktü. Program sunucusu Nur Haktan'ın sunumu ve bilgi evi siyer kulübü öğrencilerinden Nurullah Nezih'in Kuran tilaveti ile başlayan yarışmanın jürisinde Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Araştırmacı-yazar Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil, İlçe Müftüsü Ahmet Bilgi ve bilgievi çocuklarının çokça okuduğu kitapların Yazarı Nurdan Damla yer aldı.

Kılıçlar, Cemil Meriç, Güvercintepe, Necdet Yıldırım, Altınşehir, Akif İnan Bilgievleri’nden toplam 21 öğrenci katıldı. Öğrencilere Peygamberimizin doğumu, çocukluğu, gençliği ve dönemin önemli olaylarından derlenen 25 soru yöneltildi.
Altınşehir Bilgievi birinci, Güvercintepe ikinci, Şahintepe Bilgievi de üçüncü oldu. Altınşehir Bilgievi öğrencileri Figen Sürü, Rümeysa ve Rabia Sönmez, "Bizim için sorular zor değildi. Yaklaşık 1 senedir çalışıyorduk. Hiç bırakmadık Siyer’e çalışmayı. Soruları cevaplarken çok heyecan vardı, heyecanımıza yenik düşmedik ve emin olduk." dedi. Öğrencilerini bilgi evlerine gönderen anne ve babalara teşekkür eden Mevlüt Uysal da "Bu eğitimlerimiz okullarımızda olduğu gibi bilgi evlerinde de devam ediyor. Bu yarışmada da ne kadar bilgiler öğrendiklerini gördük. Bu öğrencilerin cevapladığı soruları üniversite öğrencileri bile zor cevaplar. Onları tebrik ediyorum." diye konuştu.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler; dizüstü bilgisayar, tablet, fotoğraf makinesi, çeyrek altın ve mansiyon ödülleri ile ödüllendirildi.
CİHAN

Yorumlar