Bild Gazetesi: Kürtler Çocuklarına Alman Silahı 'Milan' Adını Veriyor

Bild gazetesi, Kürtlerin, Almanya'nın IŞİD'e karşı Peşmerge güçlerine gönderdiği Milan tanksavar füze sistemini çocuklarına isim olarak verdiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Bild Gazetesi: Kürtler Çocuklarına Alman Silahı 'Milan' Adını Veriyor

Bild gazetesi, Kürtlerle ilgili enteresan bir iddia geldi. İddiaya nazaran Kürtler, Almanya'nın IŞİD'e karşı Peşmerge güçlerine gönderdiği Milan tanksavar roket sistemini çocuklarına ad şekilde veriyor.

'BİZİM İÇİN BİR UMUT OLDU'

Bild gazetesinin internet sayfasında paylaştığı video haberde, Iraklı Kürtlerin epey bir tesirli bulunan ve aşırı sayıda peşmergenin hayatını kurtardığı belirtilen Milan füzelerini çocuklarına ad şekilde verdikleri aktarılıyor. Habere göre, Lana ve Saman Hawez çifti, çocuklarına Milan adını sağlayan bir aile. 'Milan Peşmerge güçlerimizin savunması için mühim bir silah' diyen çift, 'Milan adında silah olduğunu duyduğumuzda bu bizim için bir ümit oldu. Bu silah belki geleceğimizi kurtaracak. Almanlara ve Alman hükümetine teşekkür ediyorum. Bu silahlar, biz Kürtler ve Kürdistan için iri bir yardım' ifadelerini kullanıyor.

'KIZIMIZA MİLAN ADINI VERDİK'

Peşmerge Komutanı General Sirvan Barzani de Milan füzelerini övüyor. 'Zırhlı araçlara karşı tesirli bulunan Milan füzeleri, IŞİD'in tanklarına karşı tam da bizim aradığımız silahlar' diyen General Barzani, Milan füzelerinin binlerce Peşmerge'nin hayatını kurtardığını belirtiyor. Haberde, Muhammed Abdul Kahar Aziz ve Miriam Abdullah Awad çifti ise, Milan'ı Almanya'dan aldık. Etkili bir silah, bu sebeple kızımıza Milan adını verdik. Almanya'ya teşekkür ederiz. Milan büyüdüğünde Almanların bize bu silahları gönderdiğini ve bizi kurtardığını anlatacağım' sözlerine yer veriliyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar