Bilal Erdoğan ok attı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Okçular Tekkesi’nde düzenlenen 2. Fetih Kupası’nın açılışında “Ya Hak” diyerek iki ok attı. Erdoğan, bir atışını karavana attı, ikinci ok ise 1 puana isabet etti.Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Bilal Erdoğan ok attı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Okçular Tekkesi’nde düzenlenen 2. Fetih Kupası’nın açılışında “Ya Hak” diyerek iki ok attı. Erdoğan, bir atışını karavana attı, ikinci ok ise 1 puana isabet etti.

Türkiye Okçuluk Federasyonu işbirliği ile düzenlenen 2. Geleneksel Fetih Kupası Okçuluk Yarışması'nın açılışı Okmeydanı Okçular Tekkesi'nde yapıldı. Açılış törenine; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Haydar Ali Yıldız ve diğer heyet üyeleri katıldı.

Tanıtım toplantısında, "Hiç yarışlara katıldınız mı?" şeklindeki soruya Bilal Erdoğan, “Yarışlara katılmadım doğrusu. Ama elbette buranın açılışından beri zaman zaman gelip atışlar yapıyoruz. Hocalarımızdan da faydalanıyoruz. Hem olimpik hem de geleneksel ok ve yayla atış tecrübemiz var.” diye cevap verdi.

Ok atışının ardından basın mensuplarına konuşan Erdoğan, “Tek arzum; burası Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfı. Bu toprakların çok büyük manevi önemi var. Okçuluk bizim ata sporumuz olmasına rağmen bugün Türkiye’de çok az lisanslı okçumuz var. İnşallah hak ettiği yeri bulması için burasının hizmet edeceğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. Bilal Erdoğan, açılışta "Ya Hak" diyerek iki ok attı. Erdoğan, bir atışını karavana attı, ikinci ok ise 1 puana isabet etti.

Toplantıda konuşan Okmeydanı Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Haydar Ali Yıldız da, “Okçular Vakfı’nı kurarken amacımız dünyanın en eski spor kulübü olan Okçular Tekkesi’nin geleneğini devam ettirmektir. Bir taraftan geleneksel Türk okçuluğunu tanıtmak, diğer taraftan dünya olimpiyat şampiyonu olimpik sporcular yetiştirmek bunların eğitimini verebilmektir. Amacımız inancımızın, medeniyetimizin temellerini bir edep dairesinde geleceğe taşımaktır.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar