BİL Okulları üçüncü dönem mezunlarını verdi

Almanya'daki Türk girişimciler tarafından 2004'te kurulan BİL Özel Okulları’nda, lise bitirme sınavında (Abitur) başarılı olan öğrenciler törenle diplomalarını aldı.Lise bitirme sınavları yaptırma yetkisini 2012-13 öğretim yılında...

Google Haberlere Abone ol
BİL Okulları üçüncü dönem mezunlarını verdi

Almanya'daki Türk girişimciler tarafından 2004'te kurulan BİL Özel Okulları’nda, lise bitirme sınavında (Abitur) başarılı olan öğrenciler törenle diplomalarını aldı.

Lise bitirme sınavları yaptırma yetkisini 2012-13 öğretim yılında alan BİL Özel Okulları’nda üçüncü dönem mezunlardan Abitur sınavlarına katılan 23 öğrenciden 22’si Abitur sınavlarını başarı ile tamamladı.

Son sınıftaki BİL öğrencileri önceki yıllarda Abitur sınavlarını başka okullarda yapıyordu.

Geçtiğimiz yıl tamamı çok yüksek notlarla Abitur sınavlarını kazanarak bu alanda da önemli bir başarıya imza atan BİL öğrencileri başarılarıyla eğitim çevrelerinin de takdirini kazanmıştı.

Bu yıl da sınavlara kendi okullarında giren BİL öğrencileri önceki yıllarda gösterdikleri performansı göstererek yüksek not ortalamalarıyla Abitur sınavlarını verdi.

BİL Koleji’nde düzenlenen kep törenine katılan öğrenciler kendi okullarında Abitur sınavını vermenin haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Kendi okullarında Abitur sınavları yapılana kadar oldukça zor bir süreci başarı ile geçtiklerini ifade eden mezunlar onlara göre daha şanslı olduklarını söyledi. Mezuniyet sevinci ile yükseköğrenim hayatına ilk adımı atan BİL öğrencilerinin çoğunluğu öğretmenliği tercih edeceklerini dile getirdi.

Abitur sınavlarının genel ortalamasından oldukça memnun olan öğretmenler ise, BİL Özel Okulları Abitur sınavı yaptırma yetkisi almasının ardından yapılan ikinci sınavı da öğrencilerin başarı ile verdiğini dile getirdi. Okulda yapılan kep törenine öğretmenler, öğrenci velileri, dernek temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.

TÜRK MÜTEŞEBBİSLERCE AÇILAN İLK OKUL

10 yıl önce eğitim dünyasına taze bir adım olarak atılan BİL Özel Okulları Almanya’da Türk girişimcilerin eğitim dünyasına kazandırdığı ilk okul olma özelliğini de taşıyor.

Mimarisi ve fonksiyonelliği ile dikkat çeken okul binasının 14 bin metrekarelik bir kullanım alanı bulunuyor. 650 öğrencinin eğitim görebileceği okulda modern dersliklerin yanı sıra, sinema, 600 kişilik konferans salonu ve tiyatro, laboratuvarlar geniş bir kafeterya var. Üç blok arasında kalan amfitiyatro şeklindeki aula alanı hem teneffüs hem de gösteriler için kullanılabiliyor.

Derslikler, akıllı tahtalar ve kapalı devre bilgisayar sistemi ile donatılmış. İnşaatın finansmanı veliler, dernek üyeleri ve gönüllülerin bağışları ile karşılanıyor. CİHAN

Yorumlar