BİK Genel Müdürü Atalay: Anadolu basınında güzel gelişmeler oluyor

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Anadolu'nun her yerinde basın adına güzel gelişmelerin olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BİK Genel Müdürü Atalay: Anadolu basınında güzel gelişmeler oluyor

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Anadolu'nun her yerinde basın adına güzel gelişmelerin olduğunu söyledi.

BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Osmaniye’de yerel gazete sahipleri ve basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenledi.

İl Özel İdaresi toplantı salonundaki toplantıda Atalay, Anadolu’nun her tarafından daha iyi daha güzel gazetelerin çıkmaya başladığını söyledi. İmkanı ve geliri olan, reklam alabilen, bunun karşılığında da daha çok eleman çalıştırıp daha iyi maaş verebilen gazetelerin olmasını arzuladıklarını dile getiren Atalay, basının; güçlü, çok sesli, projeleri takip eden, olumsuzlukları gidermek için çalıştığı, yatırımları teşvik ettiği ortamlarda istenilenlerin gerçekleşebileceğini ifade etti. Atalay, “Basın mensupları yıllarca sıkıntılı dönemler yaşadı. Bundan sonrada yaşanabilir ama en iyiye ulaşabilmek için Basın İlan Kurumu olarak çalışmalarımız var. Çalışmayan pek çok gazeteci olduğunu biliyoruz. Basın mesleğindeki işsizlik oranı diğer mesleklere göre çok yüksek. Bu anlamda biz ciddi bir çaba harcıyoruz. İstihdamın önünü açabilmek için hem kamudaki basın kuruluşlarına hem de gazete, televizyon, radyoların yerel medyanın daha iyi imkanlarda çalışıp onları istihdam edebilmelerini sağlamak için çaba harcıyoruz.” diye konuştu.

Ülke genelinde 36 şubeleri olduğunu, belli nüfusu, kriterleri, ilan potansiyeline bakarak illerde şubeler açtıklarını anımsatan Atalay, şube olmayan illerde temsilcikler kurabilmek için meclise kanun teklifi verildiğini hatırlattı.

Atalay, daha sonra basın mensuplarının sorunlarını yanıtladı. Osmaniye Valiliği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Turunç, ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirterek Atalay'a teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar