BİGADER'den 'Gazeteciler Günü' mesajı

Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği (BİGADER) Yönetim Kurulu, 10 Ocak 'Çalışan Gazeteciler Günü' vesilesiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
BİGADER'den 'Gazeteciler Günü' mesajı

Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği (BİGADER) Yönetim Kurulu, 10 Ocak 'Çalışan Gazeteciler Günü' vesilesiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Yayınlanan mesajda basının, demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu kaydedildi.

BİGADER Başkanı Başkanı Mahir Okay, dernek yönetim kurulu adına yayınladığı mesajında, basının ülkemizin demokratik gelişimine büyük katkıları olduğunu belirtti.

Mesajda, “Türk basını ülkemizin çağdaşlaşma sürecinde önemli görevler üstlenmiş ve üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiştir. Tüm bu gelişmelerin yanında yerel basınımız, çeşitli kanal ve ajans muhabirleri, ilimizdeki gelişmeleri kamuoyuna aktararak halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görmenin yanı sıra ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine de önemli katkılar sağlamaktadır.” denildi.

Toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi yolunda önemli bir görevi ifa eden basın mensuplarının çalışma koşullarının kolaylaştırılarak daha iyi imkanlara ulaştırılmasının büyük önem taşıdığına vurgu yapan Okay'ın yayınladığı mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Basın emekçilerinin büyük bir özveri ve fedakarlık içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inancımız tamdır. Bitlis ilimizde, ilçelerimizde görev yapan basın mensupları sadece yılda bir kere değil de, her zaman hatırlanmaları gerekmektedir. İlimizde görev yapan basın mensuplarının birbirleriyle diyalogları, haber paylaşımları, kardeşliklerinin örnekleri başka yerlerde göremediğimizi paylaşmak istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak için, gece gündüz demeden çeşitli zorluklar içinde kutsal bir vazifeyi ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde özveriyle yerine getiren bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.” CİHAN

Yorumlar