BİGADER’den duyarlı gazetecilere plaket

Bitlis'te, Basın ve Gazeteciler Derneği (BİGADER) tarafından, donmak üzere olan yaralı anne köpeği ve iki yavrusunu donmaktan kurtaran gazetecilere duyarlılıklarından ötürü plaket verildi.

Google Haberlere Abone ol
BİGADER’den duyarlı gazetecilere plaket

Bitlis'te, Basın ve Gazeteciler Derneği (BİGADER) tarafından, donmak üzere olan yaralı anne köpeği ve iki yavrusunu donmaktan kurtaran gazetecilere duyarlılıklarından ötürü plaket verildi.

Dernek binasında gerçekleşen törende, BİGADER Onursal Başkanı Mehmet Salih Aygün tarafından “önce insanlık” diyerek örnek davranış gösteren gazeteciler adına Gazeteci Hakan Okay’a 'teşekkür' plaketi verildi.

Gösterdikleri duyarlı davranışlardan ötürü Okay ve meslektaşlarına dernek adına teşekkürlerini ileten Başkan Aygün, gazeteciliğin sadece haber yapmaktan ibaret olmadığını, Bitlis’te duyarlı gazetecilerin de donmak üzere olan köpekleri kurtarmasının bunun en güzel örneği olduğunu söyledi.

Gazetecilik mesleğinin büyük bir fedakarlık gerektirdiğini ve Bitlis basınının da görevini yaparken bu büyük fedakarlık örneğini gösterdiğine vurgu yapan Aygün şöyle konuştu: "Bütün canlılara, hatta cansızlara yönelik sevgi, insan sevgisine giden yolun da ilk adımıdır. Özellikle sokak hayvanları bize emanet edilmiş dilsiz yetimlerdir. Hayvan sevgisi, hayvan hakları veya başka bir şey, adı ne olursa olsun yaradılanı yaradandan ötürü sevmek hem İslami, hem insani, hem de medeni bir tavırdır. Müslüman için en büyük örnek ve model Hz. Peygamber'dir. Bu duygu ve düşüncelerle gösterdikleri örnek davranışlardan dolayı Gazeteci Hakan Okay ve değerli arkadaşlarına dernek adına teşekkürlerimi sunar başarılarının devamını dilerim.”

"GAZETECİLİK SADECE HABER VE HABERCİLİKTEN İBARET DEĞİLDİR"

Gazeteciler adına konuşan Hakan Okay ise, gazeteciliğin sadece haber ve habercilikten ibaret olmadığının bilincinde olduklarını ve bu vesile ile şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da görevlerini layıkıyla yapmak için ter dökeceklerini söyledi.

Büyük bir incelik göstererek kendilerine plaket takdim eden BİGADER’e teşekkürlerini ileten Okay, “Gazetecilik mesleği sadece haber ya da habercilik değildir. Yeri geldiğinde önce insanlık, sonra haberdir. Biz de bu düşüncelerle mesleğimizi icra etmekteyiz. Ayrıca köpeklerin donmaktan kurtarılmasında sadece gazetecilerin değil, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bitlis Temsilcisi Dr. Damla Şahin’in de büyük emekleri olmuştur. Çünkü gecenin geç saatleri olmasına karşın kendisini durumdan haberdar eder etmez büyük bir fedakarlık örneği göstererek hemen olaya müdahale etmiştir. Biz gazeteciler olarak da Şahin’e gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar