BİGADER 1 yılı geride bıraktı

Bitlis ve ilçelerinde uzun yıllardır çeşitli yerel gazete, ulusal ajans, televizyon kanalları ile ulusal gazetelerde muhabirlik ve temsilcilik yapan basın mensuplarının bir araya gelerek kurmuş olduğu Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği (BİGADER)...

Google Haberlere Abone ol
BİGADER 1 yılı geride bıraktı

Bitlis ve ilçelerinde uzun yıllardır çeşitli yerel gazete, ulusal ajans, televizyon kanalları ile ulusal gazetelerde muhabirlik ve temsilcilik yapan basın mensuplarının bir araya gelerek kurmuş olduğu Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği (BİGADER) birinci yılını geride bıraktı.

BİGADER’in birinci kuruluş yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayan BİGADER Başkanı Mahir Okay, BİGADER’in, kuruluşunda ve hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlemesinde emeği geçen dernek üyelerine ve meslektaşlarına teşekkür etti. BİGADER olarak, Bitlis’te doğru, ilkeli, hızlı ve tarafsız yayın anlayışına yeni bir boyut kazandırmayı; yurt içi ve yurt dışındaki gazeteciler arasında kaynaşma, birlik ve beraberlik ruhunu hayata geçirmeyi amaç edindiklerini belirten Başkan Mahir Okay, geçen bir yıllık süre içinde bu hedeflerin büyük bölümünü yerine getirmiş olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

BİGADER olarak, Bitlis’te ciddi anlamda sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını anlatan Mahir Okay, “BİGADER yapacağımız faaliyetleri ve ildeki haberleri il dışındaki takipçilerimizle paylaşmak için sosyal medyayı da etkin şekilde kullanmayı hedefliyor ve bu sayede ilimizin tanıtımına daha çok katkı sunacağımıza inanıyoruz. Derneğimiz henüz yeni bir yaşını doldurdu. Ancak yeni olan derneğimiz yapacağı projelerle kalıcı olacaktır. Bunun yanında, BİGADER olarak artık ilimizdeki basın mensuplarıyla tek çatı altında toplanmayı hedefliyoruz. BİGADER olarak gerek görsel gerekse yazılı medyada ilin tanıtımını en iyi şekilde yapmak başlatmış olduğumuz çalışmalarımızı daha da genişleterek devam ettireceğiz. Bu vesile ile de ilimize tanıtım anlamında daha çok katkı sağlayacağımıza inanıyorum. İlin tanıtımına katkı anlamında arkadaşlarımızla elimizden geleceği yapacağız. Yine bu kapsamda dernek olarak yarışmalar yapacağız. Ayrıca, hazırlayacağımız projeleri de hayata geçireceğiz. Bu bağlamda her zaman yeni fikirlere açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu konuda fikirler ve önerilerini bizlerle paylaşmak isteyen arkadaşlarımız derneğimizin [email protected] mail adresinden de bizlere ulaşabilirler. Ben bu bağlamda şimdiye kadar bizden desteklerini esirgemeyen, Bitlis valiliğimize, ilçe kaymakamlıklarımıza ve diğer kamu kurumları ve daire amirlerimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“İKİNCİ YILDA HEDEF AVRUPA’YA AÇILMAK”

Derneğin ikinci yılındaki hedef ve projeleri ile ilgili de bilgiler veren Okay, ikinci yıllarında en büyük hedeflerinin, hazırlayacakları Avrupa Birliği projeleriyle Avrupa’ya açılıp, Bitlis’teki gazeteciler ve Avrupa’daki gazetecileri bir araya getirmek olduğunu anlattı. Yapacakları proje kapsamında hedeflerinin Bitlis’teki gazetecileri farklı Avrupa ülkelerindeki gazetecilerle biraya getirmek, Avrupa’daki gazetecileri ise Bitlis’te misafir etmek olduğunu açıklayan Mahir Okay, “Bu sayede ilimizde görev yapan gazetecilerin basın alanında Avrupa’daki çalışma ortamını görmelerini sağlarken, Avrupa ülkelerinde görev yapan gazetecileri de Bitlis’e gelmelerini sağlayarak basın anlamında ülkeler arası bir diyalog kurmayı ve ilimizde görev yapan gazeteciler ile Avrupa ülkelerindeki gazetecilerin fikir alışverişinde bulunmalarını amaçlıyoruz. Bu sayeden hem ilimiz hem de ülkemizin tanıtımına büyük katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bu projelerin yanında yine ikinci yılımızda hayata geçirmek üzere farklı bakanlık ve daire başkanlıklarına sosyal sorumluluk projeleri adı altında projeler sunduk. Bu projelerin de onaylanması durumunda Bitlis’te sosyal sorumluluk anlamında ve özellikle gençlere yönelik ciddi projelerimizi bir bir hayata geçirmiş olacağız. Yine bunun yanında ikinci yılımızda bir başka hedefimiz ise diğer illerdeki basın kuruluşları ve basın dernekleri ile ortak projeler yürütmek olacak. Bu projemizde yine gerek meslektaşlarımız gerekse ilimizin tanıtımı açısından önem arz eden projelerimiz arasında yer alıyor. Son olarak ise başta fotoğrafçılık kursu olmak üzere diğer basınla ilgili alanlarda halk eğitim destekli kurslar açmak için çalışmalar yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar