BİDEF, BDP’li başkanlarla bir araya geldi

Bitlis Dernekler Federasyonu (BİDEF), BDP’li Bitlis il, ilçe ve belde belediye eş başkanları ile kahvaltıda bir araya geldi.Bitlis Belediyesi tarafından organize edilen kahvaltıda Bitlis merkez, Hizan, Mutki, Yolalan ve Ovakışla belediye eş başkanları...

Google Haberlere Abone ol
BİDEF, BDP’li başkanlarla bir araya geldi

Bitlis Dernekler Federasyonu (BİDEF), BDP’li Bitlis il, ilçe ve belde belediye eş başkanları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Bitlis Belediyesi tarafından organize edilen kahvaltıda Bitlis merkez, Hizan, Mutki, Yolalan ve Ovakışla belediye eş başkanları yer aldı.

Kahvaltıda konuşan BİDEF Başkanı Yaşar İzsiz, başta İstanbul olmak üzere birçok metropol kentte yoğun bir Bitlisli nüfus olduğuna değinerek amaçlarının il dışındaki Bitlislilerin aralarında sosyal, ekonomik ve kültürel bir bağ oluşturarak bu bağı geliştirmek olduğunu söyledi.

Bitlis Dernekler Federasyonu olarak göreve geldikleri günden bu yana herhangi bir ayrım gözetmeden Bitlis kimliği çatısı altında çalışmalar yaptıklarını belirten federasyon başkanı İzsiz, "Göreve geldiğimizden bu yana BİDEF’e katılan STK sayısında çok ciddi bir artış oldu. Yapmış olduğumuz çalışmalara Bitlis Derneklerinin vermiş olduğu destek, çalışmalarımızın doğruluğunu kanıtlamaktadır. Önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalarla BİDEF’in etki gücünü arttırarak örnek alınan bir çalışma ortaya koyacağız.” diye koştu.

BİDEF Genel Sekreteri Yücel Oto ise, Bitlis’ten göçün hızlandığını belirterek, hızlı göç üzerinde başta yerel yönetimler olmak üzere sorumluluk sahibi tüm kurum ve kişilerin analiz yapması gerektiğini belirtti.

Bitlis Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan ise göçün Bitlis’te verimliliği sürekli olarak azalttığını ve son yıllarda göçlerin niteliğinde değişiklik ile göç oranında büyük bir artış olduğuna dikkat çekti. Hüseyin Olan,”Bitlis’te yaşayan yurttaşlarımız günlük yaşamlarını Gayrı Safi Milli Hasıla’nın 3'te birinden daha düşük bir gelirle devam ettirmek zorundalar. Bitlis’ten göçün engellenmesi için sosyo-ekonomik önlemlerin alınması gerekiyor. Bitlis’in kaybettiği değerlerin geri kazanması için yapılacak çalışmalara en büyük desteğin yine göç eden Bitlisli yurttaşlarımız tarafından verileceğini ümit ediyoruz.”diye konuştu.

Eş başkanlarla yapılan kahvaltının ardından Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) tarafından verilen öğlen yemeğine katılan BİDEF üyeleri, yemek sonrası BETAV yetkilileri ile bir araya geldi.

CİHAN

Yorumlar