Biçer: Teklifimiz MEB’i şaibeden kurturabilirdi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) şube müdürleri mülakatının ‘objektif olması açısından sesli ve görüntülü kayıt altına alınması’ tekliflerini hatırlatan Aktif Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Selim Biçer, "Bu teklifimizi kamuoyu ile paylaşarak tereddüt.

Google Haberlere Abone ol
Biçer: Teklifimiz MEB’i şaibeden kurturabilirdi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) şube müdürleri mülakatının ‘objektif olması açısından sesli ve görüntülü kayıt altına alınması’ tekliflerini hatırlatan Aktif Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Selim Biçer, "Bu teklifimizi kamuoyu ile paylaşarak tereddütlerin giderilmesini istedik. Bu bakanlığın da şaibeden kurtulmasını sağlayabilirdi. Ancak yetkililer bunu göz ardı ediyor." dedi.

Aktif Eğitim Sen, 22 Kasım 2013 tarihinde yeniden kurulan, 28 Aralık 2013’te ilk genel kurulunu yapan ve iki ay gibi kısa bir sürede 23 bin üyeyi aştı. Alanya Öğretmen Evi’nde Aktif Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Biçer’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, sendikanın çalışma prensipleri, sosyal sendikacılık kapsamında yaptığı ve yapacağı faaliyetleri, eğitimin ve çalışanlarının problemlerine nasıl çözüm üretecekleri, gündemdeki konulara bakış açıları, geleceğe dair projeleri konuşuldu. Programın son bölümünde katılımcıların sorularına cevap veren Biçer, bugünlerde yapılan şube müdürlüğü mülakatlarında, "Objektif olmadığını düşünerek öğrencilere bile artık sözlü notu verilmemesini sağlayan bakanlığın öğretmenlerine sözlü sınav gibi mülakat yapması manidardır. Sendika olarak illaki böyle bir mülakat yapılacaksa objektif değerlendirme yapıldığının ispatı için bütün mülakatların sesli ve görüntülü kayıt altına alınmasını ve istenildiğinde kamuoyu ile paylaşılarak tereddütlerin giderilmesinin teklif ettik. Bu bakanlığında şaibeden kurtulmasını sağlayabilirdi ancak yetkililer bunu göz ardı ediyorlar." diye konuştu.

Kamuoyunda dershanelerle ilgili olacağı beklenen ancak bununla beraber MEB 100 bine yakın idarecinin görevden alınmasını hedefleyen kanun tasarısıyla ilgili bir soruya Biçer, "MEB, eğitimi milli bir mesele olarak ele alıp değerlendirmesi gerekirken son yıllarda siyaset kurumlarının varlığını ispat ve güç gösterisi için kullandığı yap-boz tahtası haline geldi." dedi.

Biçer, Bakanlık'ın dershaneleri halka rağmen ‘dönüştürme’ kılıfıyla kapatmaya çalışması, fişleme iddiaları, tasfiye ve kıyımlar, tayin ve terfilerin ‘liyakat’ yerine siyasi, sendikal gibi referanslar ön planda tutularak yapılması, milletin kabulü olmadan ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla bir gecede gizlice yapılan köklü sistem değişiklikleri gibi sağlıksız uygulamalarıyla tartışılır hale geldiğini dile getirdi. Biçer, şöyle devam etti: "Bu tasarıyla ilgili kanaatlerimizi web sitemizde paylaştık. Hem aday öğretmenlerle, hem 4 yılını dolduran idarecilerle, hem dershanelerle, hem yurtdışına gönderilecek (MEB1500) öğrencilerle, hem atama bekleyen öğretmenlerle, hem yöneticilerin havuza alınması ile ilgili bu tasarıda yer alan düzenlemelerde ciddi sıkıntılar var. Daha öncede ifade ettiğimiz gibi aslında burada temel sorun, anılan düzenlemelerin kimin hayrına ve neyin karşılığında yapıldığının net olarak açıklanamamış olmasıdır; Niyet milletin faydası ise bunun milletten gizli ve millete rağmen yapılması mümkün değildir. Eğitime yapılan usulsüz müdahaleler ülkemizin yarınlarını başarısızlığa ve yokluğa mahkûm edecektir. Keşke eğitimin problemlerini sahada çalışan eğitimcilerin tespit ve önerilerine göre çözmeye çalışan bir anlayış olsaydı. Aktif Eğitim Sen olarak milleti ve vekillerini milletin menfaatlerini koruma, talep ve beklentilerini karşılama konusunda göreve davet ediyoruz."

CİHAN

Yorumlar