Bıçaklanan sağlık personeli ağır yaraladı

Kozan’da özel bir hastanede görevli sağlık personeli, aralarında husumet bulunan bir kişi tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Bıçaklanan sağlık personeli ağır yaraladı

Kozan’da özel bir hastanede görevli sağlık personeli, aralarında husumet bulunan bir kişi tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı.

İlçede özel bir hastanede acil tıp teknisyeni olarak görev yapan bir sağlık personeli, hastaneye gelen ve aralarında husumet olduğu öğrenilen Mustafa K. (39) tarafından sol bacağından bıçaklandı. Durumunun ağır olduğu öğrenilen sağlık personelinin Adana’ya sevk edildiği kaydedildi.

Olay sonrası sağlık personelini bıçaklayan şahıs olay yerinden uzaklaştı. Sağlık personelini bıçaklayan şüpheli şahıs Mustafa K.’nın İmamoğlu ilçesinde polise teslim olduğu öğrenildi.

SAĞLIK-SEN KOZAN TEMSİLCİSİ’NDEN KINAMA

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen Kozan Temsilcisi Çağlar Çoban basın açıklaması yaparak yapılan saldırıyı kınadı. Çoban, “Yaşanan olay her ne kadar bir hasta veya yakını tarafından gerçekleştirilmemiş ise de mağdurun olay sırasında hastane acil servisindeki müdahale odasında görevliyken gerçekleştiğinden aynı serviste hizmet veren diğer personeller ve hizmet alan hastaların olumsuz olarak etkilendiğini müşahede etmiş bulunuyoruz. Konuyla ilgili İlçe Sağlık Müdürlüğümüze ve Sağlık Bakanlığımızın Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimine bilgi verilmiştir. Sağlık-Sen olarak ilkeli sendikacılık anlayışımız gereği en başından beri sağlıkta şiddet başta olmak üzere şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuz ve konu hakkında her platformda tepkimizi ortaya koyduğumuz kamuoyunun malumudur. Bu vesile ile mağdur sağlık personeli ve çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor bu üzücü olayların son bulmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Olayı TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar’a da ilettiklerini kaydeden Çağlar, Ünüvar’ın konuyla ilgileneceği belirttiğini söyledi.

Yorumlar