Bıçakla yaralandı, sedyeden inip yakınlarıyla sağlık görevlilerini darp etti

Bursa’da, bıçakla yaralanan bir kişi, üç yakınıyla birlik olup, röntgen servisinde çalışan iki sağlıkçıyı darp etti. Olayla ilgili cumhuriyet savcısı soruşturma başlatırken, hastane önünde toplanan sağlıkçılar, "Tedbirler ve güvenlik...

Google Haberlere Abone ol
Bıçakla yaralandı, sedyeden inip yakınlarıyla sağlık görevlilerini darp etti

Bursa’da, bıçakla yaralanan bir kişi, üç yakınıyla birlik olup, röntgen servisinde çalışan iki sağlıkçıyı darp etti. Olayla ilgili cumhuriyet savcısı soruşturma başlatırken, hastane önünde toplanan sağlıkçılar, "Tedbirler ve güvenlik önlemleri alınması gerekirken çalışanlarımızın sahipsiz bırakıldığını üzülerek görmekteyiz." dedi.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçtiğimiz çarşamba günü öğle saatlerinde meydana gelen olayda, acil servise bıçakla yaralama vakası geldi. Doktorun yönlendirmesiyle sedyedeki yaralı, üç yakını nezaretinde röntgen servisine yönlendirildi. İddiaya göre; yaralının üç yakını önceki röntgen filminin çıkmasını bekleyen görevlileri darp etmeye başladı. Hasta yakınlarının müdahalesiyle görevliler Mehmet Can D. ve Erhun Onat K. yere düştü. Bu esnada yine iddiaya göre sedyedeki bıçakla yaralanan kişi de sedyeden inerek yerdeki sağlıkçıları darp etti. Hastanedeki diğer servisteki sağlıkçılar ve güvenlik personelinin gelmesiyle Mehmet C. ve Erhun Onat K., saldırganların elinden kurtarıldı. Güvenlik kamerasının görüş açısının dışında meydana gelen olayla ilgili Mehmet Can D. ile Erhun Onat K.’nın müracaatı üzerine cumhuriyet savcısı olayla ilgili soruşturma başlattı. Bıçakla yaralanan şahıs ve üç yakını polis merkezinde olayla ilgili ifade verdi.

Röntgen servisindeki saldırıyla ilgili bugün sağlıkçılar Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açıklama yaptı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin tüm uyarılara rağmen önlenemediğini söyledi. Son olarak, röntgen teknisyeni olarak görev yapan iki arkadaşlarının saldırıya uğradığını belirten Yünkül şöyle devam etti: "Sağlık çalışanlarına saldıranlar ise ne yazık ki; sağlığa kavuşmaları için gayret ettikleri hasta ve hasanın yakınlarıdır. Röntgen teknisyenleri tamamen elektronik cihazlarla yapılan işlemlerin sonucunu beklemeyen hasta yakınlarının saldırısa uğramıştır. İnsanımızın sağlığı için fedakarca çalışan hekiminden hemşiresine, memurundan, röntgen teknisyenine kadar bütün sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmaya devam etmesi çok düşündürücüdür. Sağlık çalışanlarımızın son günlerde, hasta ve hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam etmesi ürkütücü ve bir o kadar da endişe vericidir. Tedbirler ve güvenlik önlemleri alınması gerekirken çalışanlarımızın sahipsiz bırakıldığını üzülerek görmekteyiz."

Röntgen teknisyenlerinin iş göremez raporu aldıkları için basın açıklamasında yer alamadıkları belirtildi. Bir süre slogan atan sağlıkçılar, ardından hastanedeki görevlerinin başına döndü.

CİHAN

Yorumlar