Bıçakla öldürülen üniversite öğrencisinin babasına yüksek onur belgesi

Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Yerleşkesinde çıkan kavga sonucu Iraklı öğrenci tarafından bıçakla yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede ölen Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı Aboubakar Ahıdjo’nun babasına, üniversite yönetimi...

Google Haberlere Abone ol
Bıçakla öldürülen üniversite öğrencisinin babasına yüksek onur belgesi

Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Yerleşkesinde çıkan kavga sonucu Iraklı öğrenci tarafından bıçakla yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede ölen Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı Aboubakar Ahıdjo’nun babasına, üniversite yönetimi tarafından yüksek onur belgesi verildi.

Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampusu içindeki yurt binalarının önünde 19 Haziran tarihinde meydana gelen olayda, Iraklı Mohsin Salman Ali ile Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı Aboubakar Ahıdjo kavga etti. Çamaşır asma anlaşmazlığından kaynaklanan kavgayı diğer öğrenciler ayırmakta güçlük çekti. Öğrenciler daha sonra nereden temin ettikleri belirlenemeyen bıçaklarla birbirlerine vurmaya başladı. Olayda Iraklı Mohsin Salman Ali bacağından, Orta Afrikalı Aboubakar Ahıdjo ise göğüs bölgesine aldığı bıçak darbesi ile yaralandı. Aynı kampus içinde bulunan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan yaralı öğrencilerden kalbine yakın bir bölgeden bıçaklanan Aboubakar Ahıdjo birkaç gün sonra hayatını kaybetti. Yapılan bir dizi görüşmelerin ardından, Aboubakar Ahıdjo'nın ailesi Türkiye'ye gelene kadar Kocaeli Üniversitesi'nde Finans Yönetimi eğitimi gören öğrencinin cenazesi morgda bekletildi. Ailesinin isteğiyle gencin cenazesi Fevziye Camii'nde kılınan namazın ardından şehir mezarlığında defnedildi. Aboubakar Ahıdjo’nun babasına da üniversite yönetimi tarafından yüksek onur belgesi verildi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlük binasında verilen onur belgesi takdimine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, Aboubakar Ahıdjo’nun babası Muhammed Ahıdjo, kız kardeşi Cemila Ahıdjo, arkadaşları katıldı. Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çomak, belgenin takdiminde yaptığı konuşmada, “Aboubakar üniversitemizin yüksek lisans programında çok başarılı öğrencimiz ve çalışkan dürüst öğrencimizdi. Biz üniversite yönetimi olarak, rektörümüzün imzasıyla bu kardeşimizi ömür boyu anmak için İngilizce yüksek onur belgesi vermeyi planladık. Bu belgenin İngilizce dilinde yazılmasına karar verdik. Belgede, Eboubakar’ın çok çalışkan bir öğrenci olduğunu, saygılı bir öğrenci olduğunu, yardımsever bir öğrenci olduğunu ve dürüst öğrenci olduğunu vurguladık. Son cümlede ise ömür boyu anılacağını vurguladık.” dedi.

Baba Muhammed Ahıdjo ise belge için çok teşekkür ettiğini belirterek, “Zaten Allan bana Eboubakar’ı verdi ve O geri aldı. Bunun için yapacak bir şey yok. Belge için de çok duygulandım. Herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar