Bıçak ustaları hünerlerini sergileyecek, birinci 7 bin lirayı cebe koyacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Bıçakçılar Derneği tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen ‘Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması’ ile geleneksel Bursa bıçakları yeniden değer buluyor.

Google Haberlere Abone ol
Bıçak ustaları hünerlerini sergileyecek, birinci 7 bin lirayı cebe koyacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Bıçakçılar Derneği tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen ‘Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması’ ile geleneksel Bursa bıçakları yeniden değer buluyor. Yarışmada birinci olacak bıçak ustası 7 bin lirayı cebine koyacak.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa Bıçakçılar Derneği ile birlikte düzenlendiği yarışmayla, geleneksel Bursa bıçaklarının da marka haline getirilmesi ve aynı zamanda bıçak üretimi yapan her üretici ile el becerisi, tasarım ve kabiliyetine güvenen vatandaşların desteklenmesi hedefleniyor. Bu yıl mutfak ve kasap bıçağı, kılıç, hançer ve av bıçakları, çakı, testere ile döner, pastırma ve börek bıçağı kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmaya başvurular, 14 Nisan – 23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    Başvuru formları da 'www.bursa.bel.tr' adresli web sitesinden veya Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü’nden temin edilebilecek. Eserlerin 23 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar teslim edileceği yarışmada değerlendirme sonuçları ise 28 Mayıs Çarşamba günü Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden ve medyadan kamuoyuna açıklanacak. Yarışmada her kategoride birincilik ödülü 7 bin lira, ikincilik ödülü 5 bin ve üçüncülük ödülü de 3 bin lira olarak belirlenirken, toplam 99 bin lira değerinde ödül sahiplerini bulacak. CİHAN

Yorumlar