Biberonla besledikleri yavru ayıyı rehabilitasyon merkezine gönderecekler

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde donmak üzereyken bulunan yavru ayı, ilgi odağı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Biberonla besledikleri yavru ayıyı rehabilitasyon merkezine gönderecekler

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde donmak üzereyken bulunan yavru ayı, ilgi odağı oldu. Zonguldak Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri 48 saat boyunca ormanlık alanda yaptığı incelemede anne ayıya rastlayamadı. Gökçebey ilçesindeki Çanakçılar Hayvanat Bahçesi’nde veteriner hekim tarafından özenle beslenen yavru ayı, annesine rastlanılmazsa Bursa Celal Acar Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderilecek.

    Veteriner Hekim Baki Aydemir tarafından bakımı yapılan ve özel karışımla hazırlanan biberonla beslenen yavru ayı, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri ile hayvanat bahçesindeki görevlilerin ilgi odağı oldu. Yavru ayının, kendisine uzatılan biberondan ayrılmaması ilginç görüntülere sahne oldu.

    Çanakçılar hayvanat bahçesindeki klinikte özel olarak bakılan yavru ayı hakkında bilgi veren Zonguldak Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Örmeci, “Öncelikle yavru ayımız 48 saat önce Alaplı ilçesi Aydınyayla köyü mevkiinde bulundu. 48 saatlik süre bizim için çok önemliydi. Öncelikle hedefimiz yavru ayının annesine kavuşturulmasıydı. Özellikle yaban hayatında ayılar çok önemli hayvanlardır. Biz bu çalışmamızı gizli tuttuk. Bu anlamda arazide yaptığımız çalışmalarda annenin izine maalesef rastlayamadık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Bursa’da Celal Acar Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi var. Buradaki uzman veterinerlerle sürekli irtibat halinde olduk. Onların direktifleri doğrultusunda hareket ettik. Şimdi Bursa’daki ekibe teslim edeceğiz ve yavru ayıyı Bursa’ya yol edeceğiz. Zaten ayıyı ilk bulduğumuzda donma tehlikesi geçirmişti. Aslında 2 günlük süreç o anlamda da önemliydi. Her an kaybedebilirdik. Bulduğumuz güne göre sağlık durumu daha iyiye gidiyor.” dedi.

     Yavru ayının özel karışımla beslediklerini ve ilk güne göre daha düzenli yemeye başladığını anlatan Veteriner Hekim Baki Aydemir ise şunları söyledi: “Bize geldiğinde üşüdüğü için ayının sağlık durumu iyi değildi. Yemesi düzenli değildi. Şu anda yemesi daha düzenli hale geldi. Annesi olmadığı için keçi sütüyle besliyoruz. Şu an çok küçük olduğu için hayati tehlikesi hakkında net bir şey söyleyemiyoruz. Biz daha önce bu kadar küçük ayıyla karşılaşmamıştık. Sütün içine yumurta ve bal katıp anne sütüne yakın besinle besliyoruz.” CİHAN

Yorumlar