BİAD'ın açtığı kursu bitiren girişimciler kendi işini kuracak

Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD)'nin KOSGEB işbirliğiyle düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimi kapsamında açılan kursu bitiren 48 kişiye sertifika verildi.

Google Haberlere Abone ol
BİAD'ın açtığı kursu bitiren girişimciler kendi işini kuracak

Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD)'nin KOSGEB işbirliğiyle düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimi kapsamında açılan kursu bitiren 48 kişiye sertifika verildi. Toplam 70 saat süren temel işletme bilgileri ve bu bilgilerden oluşan iş planı hazırlama eğitimi alan kursiyerler, kendi işletmelerini kurması halinde KOSGEB'in vermiş olduğu 30 bin liraya kadar hibe desteği ve 70 bin liralık, iki yıl ödemesiz toplam dört yıl vadeli, faizsiz kredi desteğinden faydalanabilecek.

BİAD toplantı salonunda düzenlenen törende, kursu tamamlayanlara sertifikaları verildi. Törene KOSGEB Müdür Vekili Kadir Dağdeviren, BİAD Başkan Vekili Levent Çeçen, İş Kadınları Komitesi Başkanı Ünzile Temel, Genç Girişimciler Komitesi Başkanı Hasan Gencer, girişimcilik eğitmeni Yasemin Arslan Güven ve kursiyerler katıldı. Açılış konuşmasını yapan BİAD Genel Sekreteri İsmail Eren, Balıkesir ekonomisine katkı sağlamak amacıyla mülakatlar yapılarak, iş kurma potansiyeli yüksek ya da iş kuracak kişilerin seçildiğini söyledi. 22 Ocak-28 Şubat 2014 arasında, 10'u kadın 50 kişinin katılımıyla "Uygulamalı Girişimcilik Kursu" düzenlendiğini bildirdi. Kursu başarıyla tamamlayan katılımcıları kutlayan Eren, "Toplumun ekonomik gelişiminin sürekliliğinin sağlanması, girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasıyla doğru orantılıdır. Balıkesir ilinin de yeni işletmelerin kurulmasıyla kalkınması hız kazanıp ekonomik refah ve gelişmişlik düzeyi yükselecektir. BİAD olarak girişimcilerimizi desteklemeye devam edeceğiz ve Balıkesir'deki işadamlarımızın hakettiği konuma gelebilmesi için çalışmalarımıza hız vereceğiz. Ülkemizin belirlenen gelecek hedeflerine ulaşması, tüm kurumların birlik ve beraberlik içerisinde üzerine düşen görevi yerine getirmeleriyle mümkün olacaktır." dedi.

Müdür Vekili Dağdeviren ise BİAD'la birlikte düzenledikleri işbirliği protokolünün bir meyvesi olan girişimcilik eğitimlerini hemen başlattıklarını belirterek, "Bugün 48 kişiye sertifika vereceğiz. Geçen sene de BİAD'la birlikte 70 kişiye sertifikalarını verdik. BİAD, Balıkesir'de girişimcilik kursunun mihmandarlığını yapmış bulunmaktadır. 2012 yılında girişimcilik kurslarını tamamlayan kişi sayısı 325'ken 2013 yılında bu sayı binin üzerine çıktı. Bu eğitimi alan girişimci sayımızda yüzde 300 artış sağladık. Ayrıca girişimcilik destekleme programları kapsamında yapılan ödemelerimiz, 2012'de 501 bin liradan 2013 yılında 1 milyon 252 bin liraya çıktı." diye konuştu.

Girişimcilik kursunu başarıyla bitirip işyeri açan Süreyya Haluk Yeşilsu da kendisi gibi yedi arkadaşının iş kurduğunu söyledi. 25 yıl devlet kademesinde harita mühendisi olarak görev yaptığını belirterek, "Emekli olduktan sonra girişimcilik kursuna BİAD vesilesiyle katıldım. Eğitimler bizlere çok şeyler kazandırdı. Eğitimler bittikten sonra da BİAD bizi bırakmadı. İş dünyasında da ilişkilerimi devam ettirmek isterim." dedi.

Konuşmaların ardından törene katılan yetkililer tarafından, kursu başarıyla bitiren 48 girişimciye sertifikaları verildi. CİHAN

Yorumlar