BİAD genç girişimciler için iş gezisi düzenledi

Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD), "Fikrim Artık İşim Olacak" projesi kapsamında KOSGEB girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayıp kendi işini kurmak isteyen girişimciler için Denizli'ye iş gezisi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
BİAD genç girişimciler için iş gezisi düzenledi

Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD), "Fikrim Artık İşim Olacak" projesi kapsamında KOSGEB girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayıp kendi işini kurmak isteyen girişimciler için Denizli'ye iş gezisi düzenledi. Gezi kapsamında Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarının bulunduğu ve ticari alanda lokomotif konumunda bulunan işyerleri ve kuruluşlar ziyaret edildi. Firma sahiplerinden çalışmalar hakkında bilgi alan girişimcilere, kuruluş ve çalışma prensipleri anlatıldı.

BİAD Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Onat, yaptığı açıklamada amaçlarının girişimcilik ruhu taşıyan ve kendi işini kurmak isteyen ancak yeteri bilgi ve tecrübesi olmayanlara profesyonel destek sağlamak olduğunu söyledi. İş gezisi hakkında bilgi veren Onat, ilk olarak Denizli İş Adamları Derneği (DİAD)'ni ziyaret ettiklerini, İdari Koordinatör Mustafa Aksu'dan bilgi aldıklarını artardı. Üyelerinin ve girişimcilerin birçok alanda iş ilişkilerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Bu görüşmelerimiz sayesinde iş hayatına atılacak girişimcilerimizin, dünya çapında kendini ispatlamış Denizlili işadamlarının tecrübelerinden faydalanmalarını istedik. Denizli'de kurumsallaşmış ve işlerini büyütmüş işadamlarının bunu nasıl sağladıklarını yerinde incelemek ve gözlemlemek için sizleri ziyarete geldik. Bu ziyaretimiz sonucunda umut ediyorum ki olumlu izlenimlerimizle döneriz. Globalleşen dünyada çok az sayıda global şirketimiz ve marka olan ülkemizde yeni şirketler ve yeni markalar oluşturulmasının ilk adımlarını burada atmış oluruz." dedi.

DİAD Tarım Gıda ve Hayvancılık Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Akçakoca da sivil toplum kuruluşları arasında dayanışma olması gerektiğini belirterek, bilgi paylaşımında beraber adım atılması gerektiğine dikkat çekti. İş gezisi kapsamında girişimciler, Pamukkale travertenlerine de gitti. CİHAN

Yorumlar