BFmF’nin ‘eğitimde kalite güvencesi’ne yeniden onay

Almanya'nın Köln şehrinde Müslüman Kadınlar Danışma ve Eğitim Merkezi (Begegnungs- und Fortbildungszentrum muslimischer Frauen e.

Google Haberlere Abone ol
BFmF’nin ‘eğitimde kalite güvencesi’ne yeniden onay

Almanya'nın Köln şehrinde Müslüman Kadınlar Danışma ve Eğitim Merkezi (Begegnungs- und Fortbildungszentrum muslimischer Frauen e.V, BFmF e.V.) bünyesinde hizmetlerini sürdüren Müslüman Kadınlar Eğitim Merkezi (Muslimisches Frauenbildungswerk) ve Müslüman Aile Eğitim Merkezi’ne (Muslimisches Familienbildungswerk) dört yıl önce verilen ‘Yetişkinler Eğitiminde Kalite Güvencesi’nin süresi dört yıl daha uzatıldı. Dört yılda bir verilen eğitimde kalite güvencesi sertifikası, her iki eğitim merkezine 2010 yılının başında verilmişti. Sertifika verilmeden önce eğitim merkezlerinde, sunulan eğitim hizmetleri, kalite uzmanları tarafından bütün ayrıntılarıyla izlenerek rapor ediliyor.

Müslüman Kadınlar Eğitim Merkezi ve Müslüman Aile Eğitim Merkezi’nin yetişkinlere yönelik eğitim hizmetleri bu yılın başında yeniden test edildi. Eğitimde kalite güvencesi sertifikasını BFmF Başkanı Regina Sadık’a ve idari müdire Amina Erika Theissen’a takdim eden Vera Memmeler, “Gayretli çalışma ile kalite yönetiminin günlük hayata uyumu sağlanarak başarıya ulaşıldı. Böylece BFmF’ye gelecek dört yıl için 2. kez onay verilerek eğitim çalışmalarının kalite güvencesi teyit edilmiş oldu.” dedi.

Köln’ün Ehrenfeld semtinde bulunan BFmF’nin bünyesinde göç, aile, işsizlik, yaşlılar, borçlular danışmanlığı, psikolojik danışmanlık, babalar kulübü, Almanca kursu, ev ödevlerine yardım kursları, çocuk bakımı gibi hizmetler veriliyor. CİHAN

Yorumlar