Beypazarı'nda iki asırlık gelenek: Fişek Bayramı

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde üç ayların başlangıcı olan mübarek Regaip Kandili, 170 yıllık gelenek ve halk arasında 'Namaz Kandili' olarak da bilinen Fişek Bayramı ile kutlanıyor. İlçede yaklaşık iki asırdır aralıksız süren geleneği...

Google Haberlere Abone ol
Beypazarı'nda iki asırlık gelenek: Fişek Bayramı

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde üç ayların başlangıcı olan mübarek Regaip Kandili, 170 yıllık gelenek ve halk arasında 'Namaz Kandili' olarak da bilinen Fişek Bayramı ile kutlanıyor. İlçede yaklaşık iki asırdır aralıksız süren geleneği canlı tutmak için Beypazarı halkı büyük çaba harcıyor. Bu yıl ki kutlamalarda yapılan havi fişek gösterisine ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Beypazarı'nda 170 yıldır her yaş grubundan vatandaşın katılımıyla kutlanan Fişek Bayramı'nda bu yıl da gelenek bozulmadı. Regaip Kandili dolayısıyla 7'den 70'e her yaştan vatandaş, havanın kararmasıyla birlikte sokaklara döküldü. Çocukların da katıldığı Fişek Bayramı, renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu. Ellerine aldıkları torpil, maytap ve çatapatları patlatan vatandaşlar, bir geleneği yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Beypazarı Belediyesi ilçenin farklı noktalarında havai fişek gösterileri düzenledi. Gün boyu yapılan anonslarla gösterileri izlemek için davet edilen ilçe halkı, bu coşkuya ortak olmak için havai fişeklerin atıldığı Hıdırlık Tepesi'ne akın etti. Çocuk ve büyüklerin mutlulukla karşıladıkları Fişek Bayramı, coşku içinde geçti.

Türkiye'de başka bir yerde olmayan örneği olmayan Fişek Bayramı'nı yerinde görmek için çok sayıda vatandaş Regaib Kandili'ni Beypazarı'nda geçirdi. Ankara ve civar ilçelerden gelen vatandaşlar, daha önce görmedikleri Fişek Bayramı'nı görmek ve Regaib Kandili'ni kutlamak için ilçeye geldiklerini söyledi. Fişek Bayramı'nın üç ayların başlangıcı ve Regaib Kandili'ni kutlamak üzere kendilerine atalarından kaldığını söyleyen Beypazarılılar, yaklaşık 2 asırlık bir geleneği canlı tutmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar