Beyoğlu’nda Nükleer Karşıtı Eylem

Beyoğlu’nda Nükleer Karşıtı Platformu üyesi bir grup, Çernobil nükleer felaketin yıl dönümü öncesi, nükleer karşıtı eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu’nda Nükleer Karşıtı Eylem

Beyoğlu’nda Nükleer Karşıtı Platformu üyesi bir grup, Çernobil nükleer felaketin yıl dönümü öncesi, nükleer karşıtı eylem yaptı. Bugünün 23 Nisan Çocuk Bayramı olması nedeniyle Rusya Konsolosluğu önünde yapılan basın açıklamasının bir bölümünü bir çocuk okudu.

    Galatasaray Lisesi önünde saat 19.00’da toplanan 'Nükleer Karşıtı Platformu' üyesi 20 kişi,
Ukrayna’nın Kiev Şehri’ne yakın Çernobil kentinde 26 Nisan 1986 yılında nükleer santralde meydana gelen facia ile ilgili protesto eylemi yaptı. Buradan slogan atarak yürüyüşe geçen grup, İstiklal Caddesi üzerindeki Rusya Başkonsolosluğu önüne gelerek basın açıklaması yaptı.

    Bazı sendika yetkililerinin de kısa açılmalarda bulunduğu eylem sırasında, bugünün 23 Nisan Çocuk Bayramı olması nedeniyle açıklamanın bir bölümünü 10 yaşındaki Ulaş Keskin yaptı. Bundan 28 yıl önce meydana gelen kazadan etkilenen 800 bin temizlik işçisinin kaçının hayatını kaybettiğinin henüz açıklanmadığının hatırlatıldığı açıklamada, “Türkiye de kirliliğe maruz kalan ülkeler arasındaydı. O günün yöneticileri, nükleer santral planlarının tehlikeye girmemesi için önlem almak yerine olayın üstünü kapatmaya çalıştılar. Bugün başta Karadeniz olmak üzere, herkes bu ihmalin bedelini ödemektedir.” denildi.

    Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Yorumlar