Beyninde tümör olan minik Ayhan, yaşam mücadelesi veriyor

Konya'da beyin sapı tümörüne yakalanan 2,5 yaşındaki Ayhan Akyüz, evinde solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Beyninde tümör olan minik Ayhan, yaşam mücadelesi veriyor

Konya'da beyin sapı tümörüne yakalanan 2,5 yaşındaki Ayhan Akyüz, evinde solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor. Asgari ücretle çalışan babası sağlık giderlerini karşılayabilmek için her gün fazla mesai yaparken, annesi Nurkadın Akyüz ise çocuğunun başından bir an olsun ayrılmıyor.

Gözünde kayma oluşmasının ardından götürdükleri doktorda oğlunda beyin sapı tümörü tespit edildiğini belirten anne Akyüz, çocuğunun rahatlayabilmesi için ameliyata karar verdiklerini söyledi.

Yaklaşık 4 ay önce gerçekleştirilen ameliyatın ardından çocuğunun solunum cihazına bağlandığını anlatan Nurkadın Akyüz, şöyle konuştu: "Şuanda yatalak bir şekilde evde tedavisi devam ediyor. Masrafları ağır. Devletin karşılamadığı bazı medikal malzemeleri kendimiz almak zorunda kalıyoruz. Eşim asgari ücretle çalışıyor ve ihtiyaçlarımızı alabilmek için sürekli fazla mesaiye kalıyor. Devlet sadece göbeğinden verdiğimiz sıvı mamanın ücretini karşılıyor. Ama bunun yanı sıra düzenli nefes alamadığı için solunum cihazına bağlı bir yaşam sürüyor. Boğazı delik olduğu için sürekli kullanması ve değiştirilmesi gereken medikal malzemeler var. Bu malzemeleri tamamen kendi imkanlarımızla karşılıyoruz. Sadece tıbbi cihazları için aylık 400 lira para harcıyoruz. Ayrıca 200 lira da ev kirası veriyoruz. Tabi eşimin aldığı asgari ücretle bunu yapmakta zorlanıyoruz."

Doktorların oğlu için hijyenik bir ortam ve kaloriferli bir ev tavsiye ettiğini belirten Akyüz, "Ancak imkanlarımızla ancak sobalı bir evde oturuyoruz. Odanın bir tanesini oğlum için hazırladık. Toz oluşmaması için yerdeki halıyı kaldırdık. Solunum cihazına bağlı bir şekilde evde yatıyor. Boğazındaki sonrasını her gün değiştiriyoruz. 4 yaşıdaki kızımla birlikte yanından biran olsun ayrılmıyoruz. Daha iyi bir yaşam sürmesi için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.
CİHAN

Yorumlar