Beyni oksijensiz kalan Seher, yürümek için uzanacak el bekliyor

Doğuştan beyni oksijensiz kalan 6 yaşındaki Şanlıurfalı Seher Özdemir, ne yürüyebiliyor, ne de konuşabiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Beyni oksijensiz kalan Seher, yürümek için uzanacak el bekliyor

Doğuştan beyni oksijensiz kalan 6 yaşındaki Şanlıurfalı Seher Özdemir, ne yürüyebiliyor, ne de konuşabiliyor. Seher tedavi olmak için uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Anne ve babasına bağımlı olarak hayatını sürdüren Seher'e doktorlar fizik tedaviyi önermiş, ancak gittiği rehabilitasyon merkezlerinden bu zamana kadar olumlu bir sonuç alınamamış. Seher'in 6 yıldır yürümesi ve konuşması için dua edip sabırla bekleyen Özdemir ailesini televizyonda gördükleri bir haber umut olmuş.

Oksijensiz kalan beyin için tedavinin mümkün olduğunu duyan aile yeni bir umut arayışında. Maddi imkanları da sınırlı olan aile kızlarının tedavi edilmesini istiyor. Şanlıurfa’nın Süleymaniye Mahallesinde oturan 5 kişilik Özdemir ailesi, küçük kızlarının yürüyebilmesi ve gülebilmesi için tüm fedakarlıkları göğüslemeye hazır olduklarını belirtiyor.

Geçirdiği boyun ve bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle son bir yıldır iş yapamaz hale gelen baba Müslüm Özdemir, kızının hastalığını 6 aylık iken fark ettiklerini ancak 6 yıldır bir çare bulamamaktan yakınıyor. Baba Özdemir, “Seher 6 aylıkken vücudunun gevşek olduğunu gördük, başını bile yukarıda tutamıyordu. Gittiğimiz doktorlar yapacak bir şeyleri olmadığını söyledi ve fizik tedavi önerdiler. Bunun üzerine rehabilitasyon merkezlerine gönderdik ancak bir faydası olmadı.” dedi.

Yitirdiği ümidini bir haber üzerine yeniden kazandığını dile getiren Baba Özdemir, “İyi bir fizik tedavi ile çaresinin olduğunu duydum. İyi uygulanacak fizik tedavi sonrası çocuğum hem yürüyebileceğini hem de konuşabileceğini duyduk. Kızımın tedavisi için her türlü fedakarlığa hazırız.” şeklinde konuştu.

Kızına sürekli bir bebek gibi ilgi istediğini dile getiren anne Meryem Özdemir ise komşuları ile bile görüşemediğini aktarıp, “Ben bir yere gidemiyorum. Komşularıma bile uğrayamıyorum. Sürekli kızıma bakıyorum, halim kalmadı. Benim üzüldüğümü gören kızım da çok üzülüyor. Çok zor durumdayım.” ifadelerine yer verdi. Anne Özdemir, 'Kızım acaba yürür, konuşur mu?' ümidiyle bekliyor.

6 yaşına rağmen ayağa kalkamayan ve konuşamayan küçük Seher Özdemir de yüzünü güldürecek bir haber bekliyor. CİHAN

Yorumlar